Zakelijke lening nodig? Hier moet je op letten

Wij schatten de kans vrij groot in dat jij op dit moment behoefte hebt aan een zakelijke lening. Was dit niet het geval dan was je ook nooit bij ons op de site terecht gekomen. Wij snappen het maar al te goed als het afsluiten van een zakelijke lening ietwat ingewikkeld lijkt. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we besloten om de belangrijkste tips en tricks op een rijtje te zetten. Hiermee wordt het al een stuk makkelijker om binnen no time over de juiste zakelijke lening te beschikken!

Let als eerste goed op de rente

Zakelijke leningen afsluiten begint natuurlijk met het in kaart brengen van de rente die wordt geheven. Dit is niet anders als je voor bekende aanbieders als Swishfund kiest. De zogeheten rentevoet is uiteraard van groot belang bij het kiezen van de juiste lening. De rentevoet is het bedrag dat je moet betalen boven op het geleende bedrag. Wij raden altijd aan te zoeken naar een lening met een concurrerende rentevoet. Op die manier voorkom je dat je op de lange termijn meer betaalt dan eigenlijk nodig is.

Denk aan de extra kosten

Naast de rente die wordt geheven over de leningen zijn er voor veel leningen kosten verbonden. Hier moet je denken aan dingen als aanvraagkosten, afsluitkosten en boetes voor vervroegde aflossing. Lees de kleine lettertjes daarom altijd goed en vraag de kredietverstrekker naar eventuele kosten die aan de lening verbonden zijn. Dit zorgt ervoor dat je niet ineens voor vervelende verrassingen komt te staan. Wel zo handig bij het afsluiten van een zakelijke lening.

Kijk naar de terugbetalingsvoorwaarden

Terugbetalingsvoorwaarden zijn een andere belangrijke factor om te overwegen bij het krijgen van een zakelijke lening. Hoe lang moet je de lening terugbetalen? Wat is het betalingsschema? Kun je zonder boete extra betalingen doen? Zorg ervoor dat je de voorwaarden van de lening volledig begrijpt voordat je ergens mee akkoord gaat. Alleen zo weet je zeker dat de lening die je kiest ook echt past bij wat jij in gedachten hebt.

Let op je BKR-registratie

De invloed op je BKR-registratie is een belangrijke factor die kredietverstrekkers in overweging nemen bij de beslissing of zij je wel een lening te bieden hebben. Zorg er daarom altijd voor dat jouw  kredietscore binnen de BKR-registratie in orde is voordat je een lening aanvraagt. Dit kan betekenen dat je schulden moet afbetalen als je op dit moment een negatieve BKR-registratie hebt.

Kies je ook voor een zakelijke lening?

Door de informatie uit dit artikel goed in het achterhoofd te houden is het afsluiten van een zakelijke lening al een stuk makkelijker dan voorheen. Lees alles goed en kies altijd voor een betrouwbare aanbieder. Op die manier weet je zeker dat je met een gerust hart een lening kunt afsluiten, wetende dat je de juiste keuze hebt gemaakt voor jouw bedrijf!