Refurbished laptops kopen – wat moet je wel en niet doen?  

Met een laptop ben je overal in staat om te werken. Het kopen van een laptop is alleen wel een duur geintje. Met name als je kiest voor de duurdere merken zoals Apple of Dell kan je zomaar een hoop geld kwijt zijn. Tenminste, dit is wat de meeste mensen denken. Door de komst van refurbished laptops is het echter mogelijk om aanzienlijk veel geld te besparen op je nieuwe aanwinst. Omdat we zien dat niet iedereen weet waar ze op moeten letten bij het kopen van refurbished laptops hebben we besloten om het makkelijker te maken. In dit artikel vind je namelijk dé tips die je moet weten!

Kies altijd voor een gerenommeerde verkoper

Een van de belangrijkste dingen die wij je aan zouden raden als het aankomt op het kopen van een refurbished laptop is te kiezen voor een gerenommeerde verkoper. Zoek naar verkopers die goede beoordelingen van andere klanten krijgen. Ook is het handig om een aanbieder te zoeken die een bepaalde vorm van garantie of een speciaal retourbeleid aanbiedt aan haar klanten. Kies nooit voor de refurbished laptops van bedrijven die slechte beoordelingen krijgen. De kans is groot dat je hiermee niet de kwaliteit in huis haalt die je zoekt voor je nieuwe aanwinst.

Controleer de specificaties van tevoren

Voordat je zomaar een refurbished laptop koopt is het een goed idee om de specificaties van tevoren goed te controleren om er zeker van te zijn dat de laptop past bij wat je zoekt. Ga voor een refurbished laptop met een processor die snel genoeg is voor alle soorten programma’s. Ook moet hij over genoeg RAM beschikken, hiermee loopt hij namelijk veel minder snel vast. Let er daarnaast ook op of de refurbished laptop beschikt over genoeg opslagruimte voor jouw bestanden.

Ga voor een goede batterijduur

De levensduur van de batterij is een belangrijke overweging bij het kopen van een refurbished laptop. We zien namelijk dat het hier nog wel eens fout wilt gaan. Een klein deel van de refurbished laptops wordt namelijk verkocht terwijl de batterij in deze modellen eigenlijk ondermaats is. Het is een goed idee om op zoek te gaan naar laptops die zijn voorzien van een accuduur van minstens 6 uur. Op die manier heb je genoeg tijd om je laptop te gebruiken zonder dat je hem altijd maar weer aan de lader hoeft te hangen.

Kies je ook voor een refurbished laptop?

Zolang je op de bovenstaande zaken let is het echt niet zo lastig om uit te komen bij de juiste refurbished laptop. Door te kiezen voor refurbished laptops kan je een mooie laptop in huis halen, zonder dat je hier gelijk de hoofdprijs voor betaalt. Let alleen wel een beetje op waar je hem haalt. Je wilt nu eenmaal wel zeker weten dat jouw nieuwe aanwinst wat langer meegaat dan een paar maanden.