Een motorhelm als vrouw kopen – dé tips voor iedere dame

Vandaag de dag zijn er steeds meer vrouwen die ervoor kiezen om motor te gaan rijden. Logisch, je kunt overal tussendoor en de prijzen van motors zijn een stuk lager dan die van de auto. Wel is het lastig om als vrouw zijnde de juiste spullen in huis te halen. Zo ook als het aankomt op het kopen van nieuwe motorhelmen. Gelukkig hoef je er niet helemaal alleen voor komen te staan. Om je op weg te helpen hebben we in dit artikel namelijk dé tips en tricks voor jou op een rijtje gezet!

Meet je hoofd goed op

De eerste stap bij het kopen van een motorhelm is het opmeten van je hoofd. Dit is natuurlijk super belangrijk om je helmmaat te kunnen bepalen. Zonder je hoofd op te meten is het dan ook eigenlijk niet mogelijk om de juiste maat helm in huis te halen. Gebruik een meetlint om de omtrek van je hoofd te meten. Meet altijd op de plek boven je wenkbrauwen en oren. Deze meting geeft je een idee van de maat helm die je moet zoeken.

Houd rekening met de vorm van je hoofd

Naast de grootte van je hoofd is ook de vorm van je hoofd een belangrijke overweging bij het kopen van een motorhelm. Vrouwen hebben vaker een ovaal hoofd dan mannen. Dit is de reden dat het belangrijk is om op zoek te gaan naar zoeken naar helmen die ontworpen zijn voor een ovaal hoofd. Op dit moment zijn er ook merken die motorhelmen maken die speciaal voor vrouwen zijn ontworpen. Dit maakt het mogelijk om tenminste wel bij de juiste pasvorm uit te komen voor jouw hoofd.

Pas de helm als dat kan

Een motorhelm moet goed op je hoofd passen zonder dat hij te strak zit. Merk je dat de helm oncomfortabel zit dan is het tijd om toch nog even verder te zoeken. Het is verstandig om te zoeken naar helmen met verstelbare riempjes aan de kin. Ook zijn er helmen die zijn voorzien van een speciaal soort vulling die zich vormt naar je hoofd. Het is een goed idee om verschillende helmen te testen als dat mogelijk is. Zo kan je eenvoudig een helm vinden die je prettig vindt om te dragen.

Let op het gewicht van de helm

Het gewicht van een motorhelm is ook een belangrijke overweging. We zien dat dit iets is waar veel vrouwen dan ook tegenaan lopen bij het shoppen. Te zware helmen kunnen nekklachten en vermoeidheid veroorzaken, dit is natuurlijk niet wat je wilt tijdens je rit. Als vrouw zijnde is het daarom een goed idee om op zoek te gaan naar helmen die licht en comfortabel zijn. Hiermee is het een stuk makkelijker om een langere tijd te rijden, zonder dat je last krijgt van je nek. Dit is al helemaal een must voor de dames die met de motor op vakantie gaan.