Zo krijg je meer privacy in je tuin

Wanneer we allemaal weer naar buiten gaan lig jij misschien ook weleens lang uit met je bikini in de tuin. Glurende buren willen we dan liever niet hebben. Daarom hier de tips om meer privacy te creëren in je tuin tijdens de warme zomerdagen. 

Het lastige aan privacy maken in je tuin dat je vaak ook het zicht wegneemt. Vooral wanneer jij normaal weids uitzicht hebt wil je dit natuurlijk wel behouden. Ook hiervoor zijn makkelijke oplossingen. Zo kan je ervoor kiezen om wat lagere heggen te plaatsen zodat wanneer je staat je heerlijk ver kan kijken en zodra je gaat liggen in de strandstoel niemand naar binnen kan kijken. Maar er zijn meer tips! 

Een goede tuinafscheiding

Een beetje privacy begint bij een goede tuinafscheiding. Je kan kiezen voor heleboel verschillende tuinafscheidingen, denk aan: een schutting, een dubbelstaafmat of een haag. In het laatste geval kan het lang duren voordat hij groot genoeg is zodat hij blikken van buiten ook daadwerkelijk buiten houdt. Een schutting is daarom vaak de meest gekozen optie. Voor wat extra groen kan je er altijd een mooie klimop tegen aan laten groeien. 

Een overkapping in de tuin 

Wil je minder inkijk van bovenaf dan kan je kiezen voor een overkapping in de tuin. Omdat je natuurlijk nog steeds wel een beetje zon wil kan je ook kiezen voor grote doeken. Deze zorgen vaak toch nog wel voor de nodige zon maar houden de gluurders wel buiten. Mocht je helemaal goede privacy willen creëren zou je tocht eens moeten kijken op tuinafscheiding.nl

Het creëren van een zitkuil 

Wist je dat je ook een mooie zitkuil kan maken voor extra privacy. Op deze manier maak je nog meer ultiem gebruik van jouw tuin. Veel mensen denken hier niet echt aan bij het creëren van privacy. Maar juist een zitkuil kan voor een heel eigenzinnig en leuk effect zorgen. Zet een mooie vuurschaal in het midden van de kuil en kies voor wat mooie banken en een heerlijke bank en je krijgt een geweldig unieke tuin. 

Meer weten over hoe je jouw tuin kunt stijlen? Kijk hier even!