Zo geef je jezelf een luxueuze manicure

Er wordt wel eens gezegd dat je handen je visitekaartje zijn en daar zijn wij het volledig mee eens. Iemands handen is vaak et eerste wat je opvalt als je een nieuw persoon leert kennen en verzorgde handen stralen over een persoon uit dat hij of zij ook verzorgd is. Daarom laten veel mensen hun nagels doen bij een professionele salon, maar helaas is dit niet heel goedkoop. Er zijn ook manieren waardoor je jezelf, gewoon vanuit huis, een luxueuze manicure kunt geven.

Verzorg je handen goed

Naast dat je nagels in een manicure behandeld worden, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan je handen. Je kan je handen verwennen met een handmasker en dit ultiem laten intrekken door speciale handschoenen hiervoor aan te doen. Deze handschoenen ademen niet, waardoor het handmasker extreem goed in je handen kan trekken en je handen weer kan hydrateren.  Ook is het na de manicure belangrijk om je nagelriemen in te oliën, zodat ze niet uitdrogen. Ook kun je het beste drie keer per week een handcrème aanbrengen voor het slapengaan.

person spreading glittered nail polish on pink nails

Vijlen, vijlen, vijlen

Om je nagels er mooi en verzorgd uit te laten zien is het belangrijk om je nagels uitgebreid te vijlen. Het is slim om eerst de gewenste vorm uit te kiezen, bijvoorbeeld vierkant, ovaal of rond. Je zou ook kunnen gaan voor een meer trendy vorm, zoals almondvormig. Nagels knippen is echt af te raden, omdat er dan scheurtjes in je nagels kunnen komen. Vijlen is best een kunst: je kunt dus ook tutorials kijken om jezelf beter voor te bereiden.

Zelf gellak aanbrengen

Gellak is een nagellak die meerdere voordelen biedt. Waar normale nagellak heel snel gaat chippen of vervagen, blijft gellak een stuk langer zitten. Zelfs minimaal twee weken. Je kunt bijvoorbeeld kijken bij het merk Yinger, een gellak van hoge kwaliteit. Daarnaast is Ginger ook 100% vegan. Het aanbrengen van gellak gaat eigenlijk hetzelfde als het aanbrengen van gewone nagellak: het enige is datje de gellak tussendoor moet drogen onder een lamp. Deze gellak sets zorgen ervoor dat je dus twee weken lang prachtige gezonde, sterke, glanzende en gekleurde nagels hebt.