Dit zijn de meest bijzondere cadeaus voor iedere gelegenheid

Er zijn van die momenten dat je iemand anders trakteert op een cadeau. Denk aan verjaardagen, behaalde diploma’s, Sinterklaasfeesten of Kerstdagen. Maar daaromheen zijn er gelukkig ook momenten dat je iemand een bijzonder cadeau kan doen. Om iemand een hart onder de riem te steken, gewoon om te verrassingen of omdat je simpelweg een bijzonder cadeau bent tegengekomen. Wat de reden ook is, met deze bijzondere cadeaus maak je iedereen blij. 

Bijzondere cadeaus zijn vaak verweven met herinneringen. Herinneringen aan dierbare momenten in het leven of juist aan dierbare personen in je leven. En wat de gelegenheid dan is? Dat maakt dan misschien net even minder uit. Het kan op elk moment! 

1. 3D beeldje van jezelf

Bodycasting is een cadeau waarbij er van een lichaam een bijzonder 3D kunstwerk wordt gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan een mooi beeld van jouw handen met je oma, de voetjes van je kinderen of misschien wil jij wel een kunstwerk van je eigen gezicht aan iemand geven. Beeldje zwangere buik? Ook dat is natuurlijk een bijzondere én tastbare herinnering voor het leven. De bewerking kan elke keer weer anders. Denk bijvoorbeeld aan hars, gietsteen, brons of epoxy. 

2. Foto op fotodoek 

Een dierbare foto wil je liever niet in een la van het dressoirkast laten liggen. Juist daarom is het mooi om zo’n bijzondere foto voor iemand af te laten drukken op een fotodoek. Door voor een mooi formaat te gaan, geef je iemand een prachtige blijvende herinnering voor op de muur in de woonkamer of bijvoorbeeld in de slaapkamer. Kies er wel voor dat de foto scherp genoeg is, of laat een professionele fotograaf komen om hierbij te helpen en een nieuwe foto speciaal voor het fotodoek te schieten. Dan weet je zeker dat de kwaliteit straks scherp genoeg wordt. 

3. Organiseer een uitje 

Een ander bijzonder cadeau wat iedereen leuk vindt, is iets gaan doen in plaats van iets te krijgen. Herinneringen maken en sparen is tenslotte ook ontzettend waardevol. Je maakt tijd voor elkaar vrij om bijvoorbeeld een weekend weg te gaan naar het strand. Of organiseer een compleet dagje van A tot Z. Van lunchen op een bijzondere plek tot aan het bezoeken van een prachtig museum en een gezellig ouderwets cafeetje. En dan kun je er altijd nog een bronzen beeld of een foto op fotodoek van laten maken natuurlijk!