Welke autoverzekering past er bij mij?

Jij hebt een nieuwe auto of bent van plan er één aan te schaffen. Dan ben je in Nederland verplicht om je te laten verzekeren. Maar wat is nu eigenlijk de beste autoverzekering voor jou? Lees dit artikel en kom erachter! 

Iedereen heeft een andere rijstijl en het is goed om je autoverzekering aan te passen op je rijstijl. Als jij een echte zondagsrijder bent en rij je niet zo hard over de snelwegen dan is de kans op brokken een stuk kleiner. Ben jij een hardrijder en lap jij weleens de regels aan je laars dan is het slim om te kijken naar een alles in één verzekering. Wees slim en ga een autoverzekering vergelijken voordat je er één afsluit. Wij zetten de verschillende verzekeringen op een rijtje en geven een beoordeling voor welk voor soort bestuurder deze verzekering is. 

De WA-verzekering 

De dekking van een WA-verzekering is zeer beperkt. Dit is trouwens ook gelijk de basisverzekering die je minimaal moet hebben in Nederland, waarom? Wanneer jij schade rijdt bij een ander, dan krijgt de ander gewoon de kosten voor reparatie uitgekeerd via jouw verzekeraar. Je dekt hiermee dus de schade van anderen. Zelf echter heb je recht op nog geen stuiver wanneer je schade rijdt. 

Voor wie is deze verzekering? 

De WA-verzekering is ervoor degene die niet zo’n grote portemonnee heeft. Het is namelijk de goedkoopste autoverzekering waarmee jij jouw auto kan verzekeren. Ook is deze verzekering er wanneer jij een goedkope auto hebt. Soms kan de waarde van de auto zo laag zijn dat een allriskverzekering zinloos is. Je betaalt dan bakken met geld en zal dat nooit meer terugzien. 

De WA-beperkt casco 

Deze verzekering staat ook wel bekend als de WA+. Zodra jij schade rijdt met deze verzekering op zak dan krijgen zowel jij als de tegenpartij hun schade vergoedt. Er moet dan wel duidelijk sprake zijn van een ongeluk. Bij een fout van jouw kant dan zal je helaas niks vergoedt krijgen van de verzekeraar. Wat ook fijn is bij een WA-beperkt casco is dat wanneer je een dier aanrijdt of je door een hagelstorm schade oploopt je dit vergoedt krijgt.

Voor wie is deze verzekering? 

De WA-beperkt cascoverzekering is weggelegd voor jou wanneer jij net iets meer wil uitgeven voor een goede verzekering. Ook als jij op het platteland woont en vaak door natuurgebieden rijdt is dit een goede verzekering. Als laatste is deze verzekering voor jou wanneer jij veel op de weg bent en de kans op een ongeluk hierdoor groot is. 

De Allriskverzekering

Als laatste de grootste en duurste dekking die je kan kiezen van de verzekeringen. Zo betaal je bij een allriskverzekering vaak wel tegen het drie dubbele van een WA+ verzekering. Maar dan ben je breed verzekerd ook wanneer jij schuldig bent aan de gereden schade zal de verzekering uitbetalen. 

Voor wie is deze verzekering?

De allriskverzekering is voor de brokkenpiloot, hij of zij die weet dat er vaker dan gemiddeld schade wordt gereden. Wanneer jij een duurdere auto hebt, of ‘ie nou nieuw is of via Marktplaats, is het ook slim om een dergelijke verzekering af te sluiten. Hou er alleen rekening mee dat de verzekering berekend wordt op de dagwaarde van de auto. De premie kan dus behoorlijk oplopen.