Kleine opslagruimte huren: hoe vind je de perfecte plek?

Je kent het vast wel. Je hebt in de loop der jaren heel wat spullen om je heen verzameld waar je eigenlijk nog geen afstand van kunt doen. In sommige gevallen heb je wellicht wat ruimte over in je huis, schuur of garage om je sportspullen, vakantiebenodigdheden of extra meubels te stallen. Beschik je thuis niet over voldoende opslagruimte? Dan is het huren van externe opslag een goed idee. Externe opslagruimte is er in diverse formaten en is al mogelijk vanaf een tientje per maand.

De laatste jaren zijn de mogelijkheden voor externe opslag huren flink gegroeid. Zo kun je in vrijwel elke regio terecht bij verschillende betrouwbare aanbieders. Voordat je direct een opslagbox gaat huren, is het slim om jezelf eerst een aantal vragen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan de benodigde ruimte, je wensen qua faciliteiten en de perfecte locatie. Ook de beveiliging van je opslagbox moet goed in orde zijn. Kies daarom bij voorkeur voor een opslagverhuurder die werkt met extra beveiligde toegangspasjes en camerabewaking. Op die manier ben je nog zekerder van de meest veilige opslag.

Welke grootte heb je nodig?

Bij het huren van een opslagbox ga je natuurlijk voor een ruimte die zo veel mogelijk aansluit bij de spullen die je er wilt bewaren. Heb je een betrouwbare plek nodig om een aantal verhuisdozen veilig op te slaan? Dan is een kleine box van enkele vierkante meters vaak voldoende. Wil je ook wat meubels, een matras of een ander groot object opslaan? Kies dan voor een opslagbox van drie tot vijf vierkante meter. Wil je echt veel spullen kwijt in de opslagruimte, zoals je fiets, meerdere meubels, sportartikelen en een aantal dozen? Dan kun je het beste kiezen voor een box van vijftien tot 25 vierkante meter groot.

Waar wil je je opslagruimte hebben?

Een externe opslagruimte in de buurt is wel zo handig. Zo hoef je nooit lang te reizen om je spullen op te bergen of juist op te halen. Woon je bijvoorbeeld in Aalsmeer? Dan kies je natuurlijk voor een passende opslag Aalsmeer. Woon je elders in het land? Ook dan vind je altijd een goede aanbieder waar je jouw belangrijke spullen op een veilige manier kunt opslaan.

Welke faciliteiten zijn belangrijk voor jou?

Wil je alleen wat dozen of meubels in je opslagbox bewaren? Dan heb je natuurlijk weinig faciliteiten nodig. In andere gevallen kan het slim zijn om te kiezen voor een opslag met licht en elektriciteit. Zo heb je meer zicht op je spullen en kun je waar nodig ook elektrische apparatuur gebruiken.

Wat zijn de kosten?

Ga je een kleine opslag huren? Dan ligt het natuurlijk voor de hand dat je goedkoper uit bent dan bij het huren van een grote opbergruimte. Bij veel aanbieders kun je voor nog geen tientje per maand een kleine opslagruimte huren. De prijs van een grotere opslagruimte huren varieert van zo’n 50 tot 120 euro per maand.

Het huren van een kleine opslag is perfect als je je bezittingen veilig wilt bewaren, maar hiervoor thuis onvoldoende plek hebt.