Spanning in de slaapkamer 3 tips die een wereld van verschil maken

Spanning in de slaapkamer: 3 tips die een wereld van verschil maken

Ben jij het beu om je seksuele prestaties te sterk af laten hangen van je mood? Is opwinding voor jou niet altijd even vanzelfsprekend en weiger je om je daarbij neer te leggen? Mooi! Doe dan je voordeel met de volgende tips!

Verschillende seksspeeltjes uitproberen: variatie stimuleert de zintuigen

Niet iedereen houdt van seksspeeltjes. Als je er zelf niet aan denkt en de ander komt ermee, kan het je helemaal in de weerstand doen schieten. En dan is het moment gegarandeerd verpest. Maar is het echt zo erg om dat seksspeeltje op jezelf of de ander ‘los te laten’?

Onderzoek toont aan dat een externe stimulans een nieuw soort spanning in het lichaam oplevert die er van tevoren niet was. Diepte, trillen, noem het maar op; het kan allemaal bijdragen aan een heerlijke vrijpartij met een fantastische climax (of meerderen) als kers op de taart.

Een ander standje: routine is dodelijk

Dat routine vaak een redmiddel is om je leven vorm te geven, mag duidelijk zijn. Je huishouden, je werk, misschien wel je gezin; alles draait om routine. Heeft het zijn weg naar jouw slaapkamer gevonden? Dan wordt het tijd om de boel eens flink op te schudden.

Laat je fantasie de vrije loop, vraag de ander (als je met z’n tweeën bent tenminste) of zoek het op. Maar probeer iets en doorbreek die sleur! Wedden dat je bij het uitproberen al zoveel plezier hebt dat je gigantisch moet lachen? Dat werkt weer ontspannend en voilà: een nieuw soort hoogtepunt is bereikt!

Andere handige hulpmiddeltjes die de moeite waard zijn

Soms kan een extra glijmiddel helpen tegen vaginale droogheid. Helemaal niks om je voor te schamen. Net zoals een gewone lichaamsmassage met massageolie stimuleert tijdens het aanraken, werkt dat met glijmiddel net zo. En wil je iets om te slikken? Dan is er Lovegra voor vrouwen, de vrouwelijke tegenhanger van Viagra voor mannen.

Is Lovegra altijd de ideale oplossing? Nee, laten we daar maar eerlijk over zijn: waarschijnlijk niet. Je moet natuurlijk wel zin hebben, anders is een opwindingsmiddel slikken geen oplossing. Je kunt er later zelfs meer weerstand mee oproepen in je lichaam als het onnatuurlijk toegepast wordt.

Conclusie

Je kunt allerlei trucjes en middeltjes proberen. En iets een kans geven of je partner met een idee laten komen is prima, maar het moet wel binnen de grenzen van wat je toe wilt laten gebeuren. Dat begint – ja, het klinkt afgezaagd – met praten en laten weten wat je wel en niet wenst. Alleen een intiem gesprek hierover kan jullie alweer in de stemming brengen. En dus: doel bereikt!