Tips voor een romantische slaapkamer

De slaapkamer is één van de belangrijkste ruimtes in huis. Het is niet alleen de kamer waar je tot rust komt, maar ook de kamer waar je passievolle nachten beleeft. Toch wordt er vaak maar weinig aandacht aan de inrichting van een slaapkamer gegeven. Zonde! Want een romantische inrichting kan een positieve invloed hebben op de relatie met je partner. Is jouw slaapkamer aan een make over toe? Je vindt hier tips om je slaapkamer een romantische sfeer te geven.

Bed

Bij een romantische slaapkamer is een comfortabel bed natuurlijk onmisbaar. Omdat jullie allebei lekker moeten liggen, is het verstandig om samen matrassen uit te proberen. Houdt de ene van een hard matras, maar de ander juist van een zacht matras? Dan is het verstandig om allebei een eigen matras te kiezen. Die ongezellige gleuf tussen de twee matrassen los je op door er een topmatras overheen te leggen. Kies op het gebied van beddengoed voor satijn of andere gladde stoffen. Zachte stoffen strelen als het ware de huid. Extra romantisch dus!

Raamdecoratie

Misschien is raamdecoratie niet het eerste waar je aan denkt bij een romantische slaapkamer, maar het is heel erg belangrijk voor de sfeer. Veel praktische raamdecoratie zoals rolgordijnen, dragen bijvoorbeeld niet echt bij aan een romantische sfeer. Gordijnen zijn daarentegen een hele goede keus voor een romantische slaapkamer. Ga voor luxe stoffen en rijke kleuren als je een romantische slaapkamer wilt. Denk bijvoorbeeld aan een donkerrood of donkerblauw velours gordijn. Zwierige gordijnen doen het ook goed in een liefdesnest. Denk bijvoorbeeld aan glinsterende vitrages met soepel vallende inbetweens ervoor.

Verlichting

De juiste verlichting is in een romantische slaapkamer essentieel. Soms is er een felle lichtbron nodig in de slaapkamer om je bijvoorbeeld aan te kleden, maar in de avonduren wil je natuurlijk niet dat felle licht in je gezicht. Zorg daarom voor nachtlampjes met een warme lichtbron erin. Of nog spannender: een dimbare vloerlamp. Zo kunnen jullie het licht gemakkelijk aanpassen aan de mood in de slaapkamer.

Kleuren

Sommige kleuren stralen net wat meer romantiek uit dan andere kleuren, maar dat betekent echt niet dat alles roze moet zijn! Romantiek is voor iedereen anders en dat betekent dat je vooral een kleurenpalet moet kiezen, waarbij jullie je comfortabel en sexy voelen. De sleutel tot een goed kleurenpalet is om er een goede balans in te vinden. Zoek kleuren uit die bij elkaar passen, maar voeg er ook een contrastkleur aan toe die je bijvoorbeeld in de accessoires laat terugkomen. Pas het kleurenpalet vervolgens toe in de gehele slaapkamer: van de wanden tot de sierkussens en van het beddengoed tot de kaarsjes.