Hoe stel je de perfecte reisverzekering samen?

Ben je van plan om op reis te gaan, maar schiet het je net te binnen dat je nog geen reisverzekering geregeld hebt? Geen zorgen, het is een fluitje van een cent om alsnog een goede polis af te sluiten. Je moet echter goed weten wat je precies nodig hebt en daar vervolgens een passende reisverzekering afsluiten. Wat zijn de criteria waar je op moet letten wanneer je een reisverzekering gaat samenstellen? Wij leggen het je uit en laten je zien waar je moet zijn om een goede deal te sluiten. 

Kiezen wat je nodig hebt

Een verzekering is bedoeld om te zorgen dat jij niet in de problemen komt. Vandaar dat het belangrijk is dat je je polis zo samenstelt dat hij naadloos aansluit bij je reisplannen. Ben je van plan om een keer op reis te gaan, dan kun je bijvoorbeeld op de site van Univé kiezen voor de eenmalige reisverzekering. Met dit pakket ben je tijdens je vakantie goed verzekerd en is je reis achter de rug, dan is je polis al beëindigd. Deze eenmalige verzekering kost weinig en dat terwijl je er heel veel voordeel van kunt hebben. Ben jij iemand die regelmatig op pad gaat? Dan kun je een doorlopende reisverzekering voor jou samenstellen. Deze verzekering loopt het hele jaar door. Je hoeft niet per reis een polis af te sluiten dus je kunt op reis gaan wanneer jij wilt. Het enige wat jij moet doen, is je maandelijkse premie betalen. Kom je onderweg in de problemen, dan kun je gelijk contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij om te horen wat zij voor je kunnen doen. Sla het nummer van je verzekeraar daarom op in je contacten zodat je gelijk een telefoontje kunt plegen. 

Hoe werkt deze verzekering? 

Tijdens je vakantie kan er van alles gebeuren. Helaas zijn dit niet altijd leuke dingen. Je kunt bijvoorbeeld iets eten waar je heel ziek van wordt. Het kan ook gebeuren dat je je bagage kwijtraakt waardoor je ineens zonder kleding komt te zitten. In al deze gevallen kun je contact opnemen met je verzekeraar die zal kijken wat jij het beste kunt doen. Deze partij heeft veel ervaring met het oplossen van problemen en kan jou vertellen waar je moet zijn voor een passende oplossing. Zo kun je bijvoorbeeld het vervoer naar het ziekenhuis regelen, of zorgen dat je een hotelovernachting kunt boeken die door je verzekeraar vergoed wordt. 

Voeg aanvullende verzekeringen toe 

Een reisverzekering op maat maken, staat of valt met aanvullende verzekeringen. Kijk dus even goed of je verzekering het gebied dekt waar jij naar afreist. Is dit niet het geval? Dan kun je dit aanpassen door een aanvullende verzekering te nemen. Er zijn opties voor tal van situaties. Wil je bijvoorbeeld lang op reis? Dan kun je je reistijd aan de hand van een aanvullende verzekering verlengen. Zo kun jij de reis van jouw leven beleven zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over het feit of je wel goed verzekerd bent.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.