De mooiste strandoutfits voor komende zomer

Oké, het mag dan net zomer geweest zijn, maar wij kunnen nu al niet wachten om komende zomer weer te flaneren in de leukste summer outfits. Al weken, soms zelfs maanden, voordat mensen op vakantie gaan kunnen ze zich soms al verheugen op hoe ze erbij gaan liggen als ze eenmaal aan het strand liggen. Kun jij ook niet wachten om strandoutfits uit te kiezen voor komend zomerseizoen?  In dit artikel verzamelen we de leuke items voor strandoutfits voor komende zomer.

Strandjurken

Een jurk aan naar het strand heb je vast wel vaker gedaan, maar wist je dat er ook speciale jurken zijn ontworpen voor op het strand? Dit soort strandjurken zijn luchtig en schijnen vaak een beetje door, waardoor ze uitermate geschikt zijn om over je bikini te dragen.Het is met bikini’s namelijk heel vaak niet zo erg om je een beetje te laten zien (tenzij je er niet prettig bij voelt natuurlijk: altijd dragen waar jij je goed in voelt, of dat nou weinig of veel bedekkende kleding is).

woman walking on seaside while holding woven bag

Hoeden

Hoeden zijn natuurlijk een klassiek en tijdloos accessoire maar de laatste jaren zie je ze meer dan ooit in de populaire modewinkels verschijnen. Vooral grote hoeden van riet zijn ontzettend populair onder modemeisjes. Op het strand kan dit accessoire absoluut niet ontbreken, ook omdat het je ogen en gezicht beschermt tegen de sterkte van de zin.

Niet-traditionele bikini’s

De standaard bikini, vaak bestaande uit een klein broekje met strikbandjes en een triangel topje, verdwijnt steeds iets meer uit het modebeeld. Dat komt omdat meer en meer mensen variaties vinden op de standaard bikini, bijvoorbeeld door te experimenteren met bikini’s met lange touwtjes (die vervolgens om het lichaam geknoopt worden), of topjes in andere modellen zoals een stapless bikini, zonder schouderbandjes. Ook de beugel bikini is erg populair voor naar het strand, zeker omdat beugel bikini’s ook vaak verkrijgbaar zijn in een push up model, waardoor je je decolleté ook iets meer kunt laten opvallen dan normaal en de illusie van grotere borsten kunt wekken.

Shopper tassen

Toen het modehuis Dior twee jaar geleden met hun vierkante shopper kwam, werd deze in een mum van tijd populair. Andere winkels, zoals Zara, H&M en Mango wisten dan ook niet hoe snel ze deze moesten trend ook toe moesten passen. Tegenwoordig zijn grote vierkante stoffen shoppers, in het model van hoe je vroeger boodschappen tassen langs zag komen, niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Deze tassen zijn perfect voor naar het strand omdat je er veel in kwijt kunt. Je strandlaken, zonnebrand, zonnebril, hoed en boeken zullen er zonder problemen in passen en je kunt alles gemakkelijk weer pakken doordat je de tas niet dicht hoeft te doen.

Pareo-rokken

Een pareo ken je misschien als een doek die je om kunt knopen als jurk of rokje. Dit kun je doen met stoffen doeken, maar er worden tegenwoordig ook aparte pareo-rokken ontworpen, die een extra lange lap stof hebben aan een zie en een gaatje in de nadere zijde, zodat je de rok kunt omknopen als een soort wrapdress. Ideaal voor op het strand, want zo ben je nooit lang bezig met het aan- of uitdoen van je outfit. Ook als je even snel heen en weer naar het wc-hokje loopt hoef je alleen maar even de rok om te knopen en je bent ready to go.