De favoriete auto’s van vrouwen: Fiat 500 en andere populaire modellen

Mannen houden van auto’s. Vrouwen zou het allemaal niet zo veel uitmaken. Een veel gehoord stereotype, vooral onder mannen. Maar, klopt dit stereotype eigenlijk wel? Voor veel vrouwen absoluut niet. Bijna de helft van de kijkers van Top Gear, de meest populaire autoshow ter wereld, blijken vrouw te zijn. Daarnaast vinden vrouwen het leuk om in auto’s te rijden en ook om meer te weten te komen over auto’s. Benieuwd waarom zoveel vrouwen bijvoorbeeld een Fiat 500 in hun bezit hebben? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Fiat 500

De Fiat 500 is een van de meest geliefde “retro” auto’s van een aantal decennia geleden. Toen Fiat in het begin van dit decennium besloot om een vernieuwde en moderne versie uit te brengen van hun 500 model, werd dit dan ook direct een regelrechte hit. Dit autootje is heel geschikt voor de stad, omdat hij klein en compact is. Dat maakt hem ook heel geliefd onder vrouwelijke bestuurders, door zijn compacte formaat ben je erg mobiel en is rijden toegankelijk en makkelijk.

Volkswagen Polo

Eén van de meest populaire auto’s onder vrouwen is de Volkswagen Polo. Een echte allrounder die precies doet wat het moet doen: goed rijden. Deze auto is klein, compact maar heeft relatief veel vermogen en een grote kofferbak. De Volkswagen Polo heeft veel verschillende kwaliteiten en rijdt vrij zuinig (en dus duurzaam) maar is gelukkig helemaal niet duur. Daarnaast is de Polo een erg betrouwbare auto. Hoewel er natuurlijk met auto’s altijd wat mis zou kunnen gaan, staat de Polo erom bekend dat hij lang meegaat en de onderdelen niet snel verslijten.

De Peugeot 2008

De Peugeot 2008 is één van de winnaars van de Women’s car of the year. Deze auto is wat sportiever en groter dan bijvoorbeeld de Fiat 500, maar zou wel evenveel rijplezier opleveren. Het is wel belangrijk om te weten dat Peugeot, Opel en Citroën aangeklaagd zijn voor sjoemelsoftware. Juist ja, het probleem wat ook bij Volkswagen optrad en waar Volkswagen miljoenen euro’s voor heeft moeten betalen om de schade van hun crisis te betalen.

Mini Cooper

De Mini Cooper is een model auto waar door vrouwen veel in gereden wordt. Deze auto is licht en klein in formaat. Daarnaast heeft hij een schattige uitstraling door het kleine uiterlijk ende ronde vormen. De mini is een perfecte stadsauto en en is een heel populair model, met name onder vrouwen.

Ben je benieuwd naar meer populaire automodellen volgens vrouwen? Check dan zeker even de Women’s Car of the Year. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste auto volgens vrouwelijke journalisten. De jury wil benadrukken dat ze niet denken dat er iets bestaat zoals een “typische vrouwenauto”, maar wilden wel een wedstrijd organiseren waarin vrouwen in de jury zaten.