4 Tips voor het maken van een vriendinnenboek met foto’s

Je hebt allemaal lieve en leuke vriendinnen. Je wil deze vriendschappen dus vereeuwigen in een vriendinnenboek. In deze blog geven wij je 4 tips hoe je dat zo mooi mogelijk kan doen. 

Wat is een vriendinnenboek eigenlijk vraag jij je misschien af? Dit is een boek waarin je allemaal verhalen en foto’s van vrienden, maar vooral van vriendinnen in verzameld. Omdat vrouwen vaak iets netter zijn als het gaat om schrijven vinden vooral zij het leuk om een vriendenboek te maken. Vroeger noemde je zo’n vriendenboek ook wel een poesiealbum. Vaak is er ruimte voor een foto en een stukje tekst. Soms kan je het leuk opvullen met wat extra gekke vragen. Superleuk dus voor later om weer terug te lezen. 

4 tips voor een mooie vriendinnenboek 

Wil jij een mooi opgemaakt vriendinnenboek maken? Dan kan je dat heel goed alleen doen, maar je kan ook samen een fotoboek maken. In deze blog vind je 4 tips voor een mooi vriendinnenboek:

1.    Begin met een mooie omslag 

Voor een omslag kan je natuurlijk van alles verzinnen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een leeg vriendinnenboek. Vervolgens plak je allemaal polaroids op de voorkant van het vriendinnenboek. Zo weet je precies wat erin staat. Vaak kan je iets op de polaroids zetten. Zet er bijvoorbeeld op wie het is of waar het is. Zo heb je gelijk een heel mooie herinneringen fotoboek. 

2.    Gebruik stickers voor versieringen

Een mooie manier om je fotoboek te versieren is het maken van leuke versieringen. Dit kan je natuurlijk zelf met stiften of een pen doen, maar stickers maken het stukken netter. Zo heb je vaak allerlei verschillende stickers die je vriendenboek enorm mooi kunnen maken. Ook is het leuk om te zien dat versieringen vaak in de jaren enorm veranderen. Zo vond je vroeger katten leuk en heb je nu liever mooie herfstbladeren als versiering. Maak een fotoboek op dit moment en geniet er op latere leeftijd van. 

3.    Print goede kwaliteit foto’s 

Niets is erger dan terugkijken op je fotoboek en teleurgesteld zijn in het resultaat. Om dit te voorkomen is het goed om te kijken naar goede kwaliteit foto’s. Je kan ze natuurlijk zelf printen, maar je kan dit ook laten doen. Een aantal foto’s laten afdrukken is allang niet meer zo duur en je weet zeker dat ze in een hoge kwaliteit in je fotoboek terecht komen. 

4.    Leer letterwriting 

Je kent het misschien nog niet, maar je kan dus op een mooie manier letters leren maken. Zo heb je allerlei technieken zodat jij uit de losse pols prachtige sierlijke letters kan maken. Dit is ook iets waar jij nog je hele leven plezier van gaat hebben. Dus maak je een vriendenboek begin dan ook gelijk met een kleine spoedcursus om dat fotoboek leuk op te fleuren. 

Een poesiealbum is van alle tijden

Wist je dat het maken van een poesiealbum of vriendenboek al jaren oud is. Zo maakten ze deze al in beginjaren 1900. Vooral in die tijd werd er natuurlijk veel meer geschreven. Ook dagboeken werden veel vaker bijgehouden. Hier een video van een poesiealbum uit 1946.