Cadeau voor hem: simpel stappenplan om het beste cadeau te geven

Of je nu een cadeau zoekt voor zijn verjaardag, voor de feestdagen of gewoon omdat je het leuk vindt om iets te geven. Maar een goed cadeau uit zoeken voor je vriend, partner, vader, broertje of opa kan een flinke uitdaging zijn. In deze blog geven we jou daarom de tips om het beste cadeau voor hem uit te zoeken. Lees je mee?

We zeiden het net al eventjes, maar wat ons betreft hoeft er geen reden te zijn om een cadeau voor iemand uit te zoeken. Mits het cadeau natuurlijk goed aansluit op de wensen en het karakter van degene die je wilt verrassen. Want zomaar een cadeau voor hem uit zoeken kan leuk zijn. Maar je wilt iemand verrassen en misschien zelfs wel ontroeren met een cadeau. Reden genoeg om dus wat dieper in het concept te duiken. 

Meuk = niet altijd leuk 

Er is ontzettend veel meuk te koop in de wereld. Loop de gemiddelde budgetwinkel in en je kunt een hele hoop kopen voor 10 euro. Heel veel kleine cadeautjes bij elkaar kunnen leuk zijn. Maar in een wereld waar zwerfafval een steeds groter probleem wordt, is het goed om ook eens wat kritisch te zijn om wat je geeft (en krijgt). Wil jij een cadeau geven dat een levenslang wordt gekoesterd en bewaard? Of geef jij een tientje uit aan een cadeau dat volgende week al stuk in de prullenbak ligt of bij de kringloop beland? Wij kiezen het liefst voor de eerste optie. 

Een goed, duurzaam én geliefd cadeau voor iemand uitzoeken doe je in een paar stappen. We lopen even samen deze stappen door. 

Stap 1: Ontdek de onderliggende behoefte  

Als jij de ontvanger goed kent dan weet je waar de behoefte van de ander ligt. Die behoefte hoeft niet altijd gelijk duidelijk te zijn. Zo kan iemand vragen om douchegel, maar misschien is de onderliggende behoefte rust en ontspanning. Of wilt iemand een nieuwe game voor de Playstation, maar is de onderliggende behoefte wel spanning en uitdaging. Ontdek de onderliggende behoefte van de ontvanger van het cadeau. 

Stap 2: Weet wat er al is 

Een prachtig cadeau uitzoeken betekent ook je even verdiepen in wat de ander al heeft. Is iemand van de week naar de sauna geweest, dan is hij waarschijnlijk alweer even voorzien van extra ontspanning. Doe daarom even een klein vooronderzoek. Wat is er al en waar is er behoefte aan? Dan kan je vanuit daar doorgaan naar de volgende stap voor het perfecte cadeau.  

Stap 3: Kies op basis van wat jezelf óók leuk vindt om te geven 

Als je iets leuk vindt om te geven, is de kans groot dat de ontvanger er ook blij mee is. Het wordt tenslotte vanuit het hart gegeven. Kies daarom voor iets dat jezelf ook leuk vindt om te geven. Wel nadat je stap 1 en stap 2 hebt uitgevoerd. Zo weet je zeker dat het cadeau aansluit bij jouw gevoel én bij de behoefte van de ontvanger. 

Tip! Een zelfgemaakt cadeau doet het ook altijd goed bij mensen. Wil je inspiratie voor het zelf maken van een cadeau? Bekijk dan even deze video!