Maak als vrouw je ambities waar!

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat er steeds meer vrouwen aan de top van bedrijven en organisaties staan. Vrouwen hebben veel vooruitgang geboekt op de arbeidsmarkt en dat is natuurlijk zeer positief. In de eerste plaats natuurlijk voor de vrouwen zelf, want dat betekent dat ze de mogelijkheid hebben om hun ambities waar te maken. Tegelijkertijd is het ook goed voor arbeidsmarkt. Hoe meer diversiteit, hoe beter dit is voor een bedrijf. Op die manier wordt een bedrijf of organisatie een afspiegeling van de samenleving. Tegelijkertijd zorgt diversiteit op de werkvloer voor meer creativiteit en zo blijven organisaties en ondernemingen succesvol. Maar waar kun je als vrouw met ambities tegenwoordig terecht?

Vacatures bij ING

Ben je financieel ingesteld en vind je het leuk om in een zeer grote organisatie te werken? Dan is het misschien wel interessant om op vacatures ING te solliciteren. Je hebt ongetwijfeld van deze bank gehoord. Het is immers een van de bekendste banken van Nederland. Werken bij ING brengt verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats heb je daar veel doorgroeimogelijkheden vanwege de omvang van de organisatie.

Daarnaast hechten ze bij ING veel waarde aan diversiteit en inclusie. Bij ING vind je ook vacatures voor verschillende functieniveaus. Heb je bijvoorbeeld een mbo-opleiding gevolgd, maar nog geen ervaring op de werkvloer? Dan zijn er verschillende vacatures voor jou beschikbaar en je kunt eventueel ook stage lopen. Daarnaast zijn er ook functies voor professionals met een universitaire opleiding en veel ervaring binnen de financiële wereld. Denk bijvoorbeeld aan de vacature voor de functie Chief Architect.

Vacatures bij ASML

Heb je interesse in technologie? Dan heb je tegenwoordig veel carrièremogelijkheden, want veel bedrijven zoeken mensen met een technische achtergrond. Wanneer je bij een groot bedrijf met verschillende doorgroeimogelijkheden wilt werken, kun je op vacatures ASLM solliciteren. Heb je al veel managementervaring? Dan kun je bijvoorbeeld solliciteren op de functie Senior Manager of Strategic Business Development. Heb je geen behoefte om leiding te geven en ga je liever met je handen aan de slag? Dan kun je solliciteren op de functie Enterprise Architect.

Tips voor de arbeidsmarkt

Je bent als mens nooit uitgeleerd. Of je nu recentelijk bent afgestudeerd of al een tijdje actief bent op de arbeidsmarkt. Je hebt altijd de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Dit is niet alleen maar goed voor je zelfvertrouwen, maar tegelijkertijd maak je zo meer kans op interessante functies. Je kunt bijvoorbeeld speciale trainingen volgen, maar de ontwikkeling hoeft niet per se gerelateerd te zijn aan je werk. Wanneer je je als mens ontwikkelt, dan zal je ook beter presteren op de arbeidsmarkt. Investeer dus ook in jezelf en doe een cursus mindfulness of ga meer tijd aan yoga besteden. Daarnaast is het natuurlijk relevant om te netwerken.

Conclusie

Wil je als vrouw je ambities waarmaken? Dan is het van belang om veel in jezelf te investeren en daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat voor soort bedrijf het beste bij je past.