Handige tips voor de babykamerinrichting

Het is heel leuk om je mee bezig te houden: de babykamer inrichten. Maar pak het wel slim aan, zodat de kamer straks helemaal naar wens is. Er zijn verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden. Begin op tijd met de inrichting van het kamertje, zodat je klaar bent als het kindje er is. Met deze tips helpen we je op weg!

Persoonlijkheid en sfeer

Natuurlijk is persoonlijkheid welkom in de babykamer. Zo maak je het kamertje echt eigen. Ga daarom op zoek naar leuke accessoires, die je een plekje geeft in de babykamer. Speelgoed, een speelkleed, een nachtlampje, je kunt aan verschillende onderdelen denken. Hang ook mooie posters op aan de muur, die helemaal bij het kamertje passen. Je kunt zo’n poster helemaal persoonlijk maken, door geboorteposters op te hangen. Met een speciale schets blijf je je voor altijd herinneren hoe klein je kindje was bij de geboorte. Een prachtig stukje kunst voor in het kinderkamertje.

Slimme indeling

Vaak is een babykamer een vrij kleine kamer in huis. Daarom is het zaak om de ruimte slim in te richten. Meet alles vooraf goed op, zodat je zeker weet dat het past. Werk in de hoogte, want zo past er al gauw meer in het kamertje. Een hoge, smalle kast is bijvoorbeeld handiger dan een lage, brede kast. Op wandplanken kun je benodigdheden kwijt, zoals de pampers of het speelgoed. De muur is sowieso een uitgelezen plek, niet alleen voor opbergruimte maar ook voor aankleding. Hang hier leuke posters of foto’s op, die je meteen in een passende fotolijst 50×70 stopt. In een kleine babykamer passen geen hele grote meubels, ga daarom op zoek naar de kleinere varianten. Die zijn er zeker te vinden. Denk verder goed na over de plaatsing van de meubels in de kamer. Als je iets een kwartslag draait, kan het zomaar beter uitkomen qua opstelling – om maar een tip te geven.

Prettige omgeving

Zorg dat de babykamer een prettige omgeving is om te vertoeven. Met goede gordijnen kun je bijvoorbeeld zonlicht weren, zodat het niet te heet is in de kamer. Ook is het fijn als er een raampje open kan, om de kamer te luchten. Richt de babykamer het liefst in aan een stille kant van de woning, dus niet aan de drukke straatkant bijvoorbeeld. Zo komt je kleintje er helemaal tot rust.

Budgettips

Wil je de babykamer zo voordelig mogelijk inrichten? Dat is goed mogelijk! Vraag bijvoorbeeld eens rond of je bepaalde meubels of andere spulletjes kunt lenen, van familie, vrienden of collega’s. Veel babyspullen worden maar kort gebruikt en staan daarna maar wat nutteloos op zolder – dat is eigenlijk hartstikke zonde. Grote kans dat je zomaar een wiegje of commode kunt lenen van je naasten, zodat je dit niet zelf hoeft te kopen. Wil je de meubels toch zelf uitkiezen? Dan is het slim om voor tweedehands meubels te kiezen, die je online zoekt of in de kringloop op de kop tikt. Daarmee bespaar je natuurlijk al gauw een heleboel kosten. Nog een besparingstip: verkoop de items weer als je ze zelf niet meer nodig hebt. Zo krijg je er op een later moment nog iets voor terug.

Comfort voor jou en de baby

Dat de babykamer een prettig plekje voor je kindje is, staat natuurlijk voorop. Daar zorg je voor met de meubels, van de wieg tot de commode. Met beddengoed en een aankleedkussen maak je dit geheel compleet. Verder is het nog belangrijk om de kamer ook voor jezelf comfortabel te maken. Je brengt hier immers veel tijd door, samen met je kindje. De beste manier om dit te doen? Zet een comfortabele luie stoel in de kamer neer, waar je op plaats kunt nemen. Tijdens het voeden van je kindje of tijdens het in slaap wiegen: grote kans dat je hier heel wat uren op doorbrengt. En dat is alleen maar fijn, als jij je ook op je gemak voelt in de kamer.

Van persoonlijke details tot een comfortabele inrichting, er is genoeg om aan te denken bij de styling van de babykamer. Neem er daarom lekker de tijd voor – en richt een droomkamertje in!