Hoe krijg je opnieuw pit in je relatie?

Je kent het misschien wel: jij en je partner zijn al een eeuwigheid samen en de sleur is in jullie relatie geslopen. Alles voelt als vanzelfsprekend en intimiteit komt op de laatste plaats. Wat telt is het huishouden, de kinderen, carrières en vrienden, maar aan seks komen jullie niet meer toe. Wil je het vuur aanwakkeren? Met deze tips blaas je jullie seksleven opnieuw leven in.

Alweer geen zin?

‘Nu niet, schat’ of ‘Ik heb geen zin’, zijn zinnen die je wellicht regelmatig zelf zegt of te horen krijgt. Natuurlijk heeft niet iedereen altijd zin in seks, maar het is een kwestie van zelf zin te creëren. Je hebt nu eenmaal nood aan seksuele prikkelingen, zoals een erotische film, om zin te krijgen in seks. Wanneer je partner zin heeft, stel je dan open voor hem of haar en je zal zien dat jij ook seksueel geprikkeld wordt. Bovendien maakt je lichaam testosteron aan als jullie de liefde bedrijven, waardoor je alleen maar meer zin zal krijgen. Vaak is het een automatische reactie om nee te zeggen of een uitvlucht te zoeken, maar je zal zien dat je meer baat zal hebben bij een ‘ja’.

Zeg nee tegen routine en sleur

Sleur kruipt snel en makkelijk in elke relatie. Ook in je seksleven. Vaak heb je een bepaalde routine en weet je wat je partner leuk vindt, maar denk je er niet aan om eens iets nieuws uit te proberen. Vernieuwing kan nochtans wonderen doen. Haal eens een dildo in de slaapkamer en experimenteer ermee. Speeltjes in de slaapkamer zijn namelijk bevorderend voor je seksleven. Of geef elkaar een erotische massage.

Je kan natuurlijk ook het Kamasutra-boek kopen en verschillende standjes uitproberen. Dat zal tot grappige situaties leiden, waardoor jullie ook in de slaapkamer plezier hebben. Dat verbetert jullie contact, de verbinding en intimiteit, wat een goede invloed heeft op jullie seksleven. Je kan er ook voor kiezen om verschillende speeltjes uit het gamma van Lovense te proberen. Zo is er een vibrator, glijmiddel, opzetstukken voor mannen en vrouwen, en noem maar op. Door samen op zoek te gaan naar hoe die speeltjes werken en hoe jullie er beide van kunnen genieten, zal jullie relatie verbeteren. 

Praat met elkaar

Tot slot is het belangrijk om steeds met elkaar te blijven praten. Communicatie is key in een relatie en dat geldt ook in bed. Vertel aan elkaar wat je fijn vindt en waar je minder van geniet. Geef ook aan wat je nog zou willen uitproberen om te achterhalen of je partner daarvoor openstaat. Door samen te fantaseren, is de kans groot dat jullie beide zin krijgen en het gesprek resulteert in een stomende vrijpartij.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.