Ontdek dé beste tips voor het kopen van muurstickers

Leuke muurstickers plaatsen is een fantastische manier om wat persoonlijkheid en stijl toe te voegen aan de woning van je dromen. Ze zijn gemakkelijk aan te brengen, komen voor in alle soorten en maten en kunnen gemakkelijk worden verwijderd. Maar met zoveel beschikbare opties kan het knap lastig zijn om de juiste te kiezen. Om je op weg te helpen hebben we besloten om het makkelijk te maken voor je. In dit artikel vind je namelijk dé tips voor het kopen van de beste muurstickers voor bij jou in huis!

Weet waar je ze wilt opplakken

Voordat je een muursticker koopt, moet je de tijd nemen om na te denken over waar je hem wilt plaatsen bij jou in huis. Hierbij is het natuurlijk erg belangrijk om stil te staan bij hoeveel ruimte je hebt in de ruimte die je hiervoor kiest. Als je een vrij grote lege muur hebt kan je kiezen voor een grotere sticker om de ruimte te vullen. Heb je een kleinere muur dan is een kleinere sticker een betere optie voor jou. Door hier bij stil te staan is het echt niet lastig om toffe unieke muurstickers kinderkamer in huis te halen.

Sta stil bij de stijl van de kamer

Denk bij het kiezen van een muursticker ook altijd even aan de kleuren en stijl van de inrichting die je al hebt. Je zou een sticker moeten kiezen die je kamer aanvult en die de uitstraling verbetert. Als je een minimalistische kamer met neutrale kleuren hebt kan je kiezen voor een sticker met gewaagde kleuren om een statement te maken. Heb je daarentegen een meer kleurrijke kamer dan is het handiger om te kiezen voor een sticker die subtieler is.

Kies een sticker van hoge kwaliteit

Niet alle muurstickers zijn gelijk. Om ervoor te zorgen dat je sticker er goed uitziet en lang meegaat, zou je altijd moeten kiezen voor een sticker van hoge kwaliteit. Dit zijn over het algemeen stickers die zijn gemaakt van duurzame materialen. Zoek naar stickers die gemaakt zijn van vinyl, deze stickers zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen van de muur. Ook zullen deze stickers minder snel vervagen of afbladderen, wel zo prettig natuurlijk.

Lees recensies voordat je iets koopt

Neem voordat je een aankoop doet de tijd om reviews te lezen van andere klanten die dezelfde sticker hebben gekocht. Dit geeft je een idee van de kwaliteit van de sticker. Ook krijg je vaak een beeld over de vraag hoe makkelijk de sticker is aan te brengen. Zorg er natuurlijk wel even voor dat je uitkomt bij de onpartijdige beoordelingen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door naar de Google reviews of naar Trustpilot reviews te kijken.

Door op het bovenstaande te letten is het kopen van mooie muurstickers een fluitje van een cent. Voor je het weet kom ook jij uit bij de stickers die precies passen bij wat je al die tijd al zocht!