Motorrijbewijs binnen? Dit zijn alle essentials die je meteen kunt halen

Eindelijk is het zover dat je kunt gaan scheuren over de wegen met de motor. Waarschijnlijk weet je door alle lessen al wel wat je ongeveer nodig hebt, maar het kan toch handig zijn om ook een lijstje te hebben met een aantal spullen die het belangrijkst zijn. Hieronder een aantal voorbeelden.

Motorkleding

Om te beginnen in motorkleding natuurlijk waar het eigenlijk allemaal begint. Je moet zo goed en veilig mogelijk kunnen rijden en dat kan niet in een t-shirt. Motorkleding bij ChromeBurner.nl geeft je genoeg opties voor vrouwen, zodat je er goed tegenaan kunt. Vaak vinden mensen het niet fijn om in een dik pak rond te rijden, maar uiteindelijk doe je het toch echt voor je eigen veiligheid. Soms is het oog fijner, want in de winter kun je het snel koud krijgen op de motor en hier heb je dan ook speciale kleding en handschoenen voor. Als je niet alles apart wilt kopen, bestaat er ook zoiets als een vier seizoenen pak. Zo heb je voor alles wat.

Motorhelm

Op de tweede, maar eigenlijk gedeelde eerste plek komt de helm. Het is verboden om motor te rijden zonder de juiste helm en het is daarom goed om er meteen naar op zoek te gaan. Het kan zijn dat je deze al hebt aangeschaft tijdens je lessen en dan is het alleen maar fijn dat je het al hebt. Mocht dat niet zo zijn, kun je gelukkig uit een hele hoop kiezen. Mocht het ooit gebeuren dat je een val of botsing maakt, wordt je hoofd zo goed mogelijk beschermt. Het enige waar je bij het kiezen van de helm op moet letten, is het keurmerk. Zodra de helm deze bevat, kun je hem gebruiken voor de motor, maar ook op de scooter.

Juiste schoenen

Voor het rijden van de motor heb je stevige schoenen nodig. Waarschijnlijk heb je dit al gemerkt, maar wist je dat er ook speciale motorlaarzen zijn? Als je dit niet fijn vindt, kun je ook kiezen voor andere schoenen. Het is in ieder geval belangrijk dat ze van goede kwaliteit zijn, want schoenen kunnen snel versleten worden. Al helemaal op de motor als je ze vaak gebruikt. Dan kun je maar beter een paar hebben dat lang mee gaat. Anders is het ook alleen maar zonde uiteindelijk. Ga dus langs naar wat voor soort schoenen jij wilt en match deze met je helm en kleding. Zo ben jij er helemaal klaar voor!