Dit zijn alle voordelen van kunstgras

De echte hovenier haalt er misschien zijn neus voor op, maar kunstgras is de laatste jaren bezig met een opmars. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een gazonnetje met kunstgras te nemen en dat is ook helemaal niet zo’n gek idee meer dan vroeger. Kunstgras was voorheen niets meer dan een paar groene plastic sliertjes, maar tegenwoordig is het bijna niet meer van echt gras te onderscheiden! Bovendien kleven er een hoop voordelen aan kunstgras ten opzichte van echt gras. Wij zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Minimaal onderhoud

Kunstgras is een ideale uitkomst voor mensen die wel een redelijk grote tuin hebben, ook willen dat die tuin er leuk en gezellig uitziet, maar zelf niet over groene vingers beschikken om dat waar te maken, of simpelweg te druk zijn om hun tuin onderhoud te bieden. Het spreekt natuurlijk voor zich dat kunstgras niet gemaaid of bemest hoeft te worden. Je gazonnetje ligt er perfect bij zonder dat je er één vinger voor hoeft uit te steken. Het enige wat je hoeft te doen is eens in de zoveel tijd wat vuil en blaadjes weg te vegen.

In sommige gevallen gezonder

Voor mensen met pollenallergie is kunstgras dé uitkomst. Kunstgras is de ideale basis voor een hooikoortsvrije tuin. Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat er geen pesticiden gebruikt hoeven te worden. Dat is niet alleen gezond voor jou, maar ook voor het milieu. Bijkomende voordelen op het gebied van het milieu zijn het feit dat er geen extra drinkwater nodig is voor jouw gazon van kunstgras en dat er ook geen uitstoot meer plaatsvindt van de grasmaaier.

Overal toepasbaar

Kunstgras is multi-inzetbaar. Het heeft namelijk helemaal niks nodig. Je kunt het waar je maar wilt neerleggen zonder problemen te verwachten. Kunstgras is niet afhankelijk van zon of water dus ook bij ongunstige weersomstandigheden blijft je gazonnetje er prachtig uit zien.

Hulp bij je kunstgras gazon

Als je kiest voor hoogwaardig kunstgras om een flink gebied van jouw tuin mee te bedekken, kun je voor best een flinke klus komen te staan. Gelukkig bieden de meeste leveranciers van kunstgras hulp bij het leggen van je kunstgras gazon. Dat is vaak maar voor een hele kleine meerprijs. Ideaal; je bestelt jouw kunstgras, de leverancier komt het brengen en legt direct jouw gazon. Daar heb je dan vervolgens jaren geen omkijken meer naar!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.