Ideale klussen om deze zomer te klaren

Nu het zomer is, hebben we allemaal wat meer vrije tijd. Tijd om leuke dingen te doen, maar ook tijd om achterstallige klusjes op te knappen of het huis weer wat gezelliger te maken. Dit zijn de dingen die jij deze zomer eindelijk eens kunt aanpakken.

Een likje verf over de muur

Erger jij je al maanden aan die saaie witte muren of aan dat afgebladderde behang? De zomer is het perfecte moment om jouw muren te voorzien van een nieuw likje verf. Je kunt de boel gewoon opnieuw witten of ervoor kiezen om één van de vier muren in de ruimte een leuk kleurtje te geven. Twijfel je over kleurkeuze of over andere zaken rondom jouw verfplannen? In een verfwinkel kunnen ze je vaak goed advies geven. Er is er altijd wel eentje in de buurt. Woon je in Breda? Dan kun je naar een verfwinkel Breda (of online). Nodig iemand uit, samen een dagje schilderen met een leuk muziekje is hartstikke gezellig.

Richt de boel opnieuw in

Een nieuwe inrichting van je huis kan ontzettend verfrissend zijn. Hiervoor hoef je echt de woonboulevard niet leeg te kopen. Trek eens een middagje uit om te schuiven met meubels. Vaak kan het al heel veel doen als je de bank eens in de andere hoek van de kamer zet. Hang wat leuke schilderijtjes op, zet wat plantjes in de vensterbank en je huis voelt weer als nieuw.

De grote zomerschoonmaak

De grote zomerschoonmaak is een begrip. Veel mensen trekken in de zomer echt een volledige dag uit om het hele huis heel systematisch schoon te maken. Stofzuig eindelijk eens onder de bank of onder je bed, ruim de keukenkastjes uit of haal een doekje over de bovenkant van de kast. Er zijn een hoop kleine hoekjes en gaatjes in huis die je in drukke perioden vaak overslaat tijdens het schoonmaken. De zomer is het ideale moment om deze plekken eens goed onder handen te nemen.

Klusjesdag

Wat je doet met schoonmaken kun je ook doen met achterstallig onderhoud. Loop je huis eens langs met een notitieblok en maak een lijstje van alles wat moet gebeuren. De deur die al maanden klemt, de gootsteen die niet zo makkelijk meer doorloopt, het lampje op de zolder dat al een jaar vervangen moet worden. Trek een dag uit om al deze klusjes systematisch af te werken. Aan het einde van de dag ben je dan van al die ergernissen af waar je al maanden tegenaan loopt.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.