In je eentje op vakantie, waarom niet

In je eentje op vakantie, waarom niet?

Als je relatie is stukgelopen hoeft dat niet te betekenen dat je dit jaar niet op vakantie gaat. Want waarom zou je niet in je eentje gaan? Wat houdt je tegen? Misschien een heleboel beren op de weg. Want wat als ik ziek word in het buitenland of een ongeluk krijg? En in je eentje een restaurant in stappen, dat doet ook niet iedereen even gemakkelijk. En dan is er nog de eenpersoonstoeslag die hotels voor hun kamers berekenen. Maar als je het niet doet dan mis je de kans om wat van de wereld te zien. Als je graag (weer) een relatie wilt, dan kun je daar natuurlijk wat aan proberen te doen. Maar voordat het zover is hoef je echt niet thuis te blijven als je dat niet wilt.

Boek een single vakantie

Er is een groot aanbod aan singlereizen. Je kunt daarbij kiezen uit een reis die je individueel maakt of voor een groepsreis met singles. Daarbij wordt er dan ook weer onderscheid gemaakt tussen reizen naar één bestemming of een rondreis. Er is een ruim aanbod aan bestemmingen zowel binnen als buiten Europa. Bij groepsreizen wordt er vaak aangegeven voor welke leeftijdscategorie de reis wordt georganiseerd. Jongeren tot 25, mensen tussen 30 en 40, 55-plussers. Soms zijn er ook reizen voor alleen mannen of alleen vrouwen. Als je voor een groepsreis kiest dan kan het zijn dat er gebruik wordt gemaakt van gedeelde tweepersoons hotelkamers. Dit maakt de reis immers goedkoper. Soms kun je er dan alsnog voor kiezen om een eigen kamer te hebben tegen meerprijs.

Waar gaat de reis naartoe?

Allereerst moet je voor jezelf bepalen wat voor soort reis je wilt gaan maken. Een zonvakantie naar Spanje of Turkije kun je natuurlijk overal boeken. Je gaat naar een hotel en daar is vaak genoeg te beleven. Dit zijn prima vakanties om uit te proberen hoe het is om in je eentje op vakantie te gaan. Als dat goed bevalt kun je voor je volgende avontuur een rondreis boeken of een reis naar een vaste bestemming met dagexcursies. Bedenk dat in vrijwel elk land de mensen in ieder geval Engels spreken. Als je die taal niet voldoende machtig bent, dan kun je je laten assisteren door een vertaal app op je mobiele telefoon. De kans dat je in zeven sloten tegelijk loopt is vrijwel uit te sluiten.

Stap over die drempel en ga boeken

Als je van reizen houdt en wat van de wereld wilt zien, laat je dan zeker niet tegenhouden omdat je single bent. Misschien laat je op die manier de mooiste jaren van je leven voorbij gaan om andere landen en streken te ontdekken. Wie weet krijg je de kans niet meer als je ‘later’ toch nog een partner tegen het lijf loopt. Als hij of zij geen reislustig type is bestaat de kans dat je samen niet verder komt dan een weekendje Drenthe. Ook leuk, maar avontuurlijk is het natuurlijk niet.

Kijk op nosun.nl voor de leukste reizen voor singles naar tal van leuke bestemmingen.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.