Geld besparen op je abonnementen 3 handige tips
/

Geld besparen op je abonnementen: 3 handige tips

Tegenwoordig is het hebben van abonnementen bijna onvermijdelijk. Van mobiele telefoons tot streamingdiensten, we hebben allemaal wel een aantal abonnementen lopen. Maar al die maandelijkse kosten kunnen behoorlijk oplopen. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen op je abonnementen, want gebruik je ze allemaal wel en heb je wel gekozen voor de beste optie? In deze blog geven we je drie handige tips om geld te besparen op je abonnementen.

Breng overzicht in je streamingdiensten voor kostenbesparing

Om te beginnen met streaming diensten. In het tijdperk van streamingdiensten, zoals Videoland en Spotify, is het essentieel om grip te krijgen op je abonnementen en kosten. Neem de tijd om te evalueren welke streamingdiensten je daadwerkelijk veel gebruikt en welke eigenlijk onbenut blijven. Door dit overzicht te creëren, kun je bewuste keuzes maken over welke abonnementen je wilt behouden en welke je wellicht kunt opzeggen.

 

Waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het analyseren van je streamingdiensten, maak bewuste keuzes en kijk naar de maandelijkse kosten van het abonnement en overweeg of je deze hieruit haalt, op deze manier kan je snel een hoop kosten besparen. Je zal misschien denken dat 7 euro per maand niet zoveel is, maar op jaarbasis kan je een hoop besparen op dit soort abonnementen. Zo houd je meer geld in je portemonnee en profiteer je nog steeds van de entertainment mogelijkheden die jij de voorkeur hebt gegeven. 

Kies voor een sim only abonnement

Een van de grootste kostenposten qua abonnementen is vaak het mobiele telefoonabonnement. Veel mensen kiezen ervoor om bij het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement meteen ook een nieuwe smartphone erbij te nemen. Dit lijkt misschien handig, maar in werkelijkheid ben je vaak duurder uit. Een goed alternatief is het afsluiten van een sim only abonnement. Vooral als je telefoon nog goed functioneert is dit een perfecte optie. Naast dat je bespaart op de maandelijkse afbetalingen van het toestel, maak je ook een bewuste keuze door maximaal gebruik te maken van je huidige toestel. 

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je alleen betaalt voor de belminuten, sms’jes en data die je gebruikt. Je krijgt dus geen nieuwe smartphone bij je abonnement, maar dit betekent ook dat je maandelijkse kosten een stuk lager liggen. Door te kiezen voor dit type abonnement kun je al snel tientallen euro’s per maand besparen. Verder hoef je niet te vrezen dat deze abonnementen minder goed zijn dan abonnementen met toestel omdat ze goedkoper zijn, je kan genieten van hetzelfde snelle internet en andere functies als je kiest voor een data sim only. Neem een kijkje bij een partij die dit type abonnement aanbiedt, zoals Youfone bijvoorbeeld, en lees je in. Zo maak je een keuze die bij je past en ook nog eens veel goedkoper is dan andere opties met een nieuw toestel. 

Maak gebruik van bundelkorting

Veel providers bieden bundelkorting aan als je meerdere abonnementen bij hen afsluit. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je zowel een mobiel abonnement als een internet- en tv-abonnement afneemt bij dezelfde provider. Door gebruik te maken van bundelkorting kun je flink besparen op je maandelijkse kosten.

Het loont dus om eens te kijken naar de mogelijkheden om meerdere abonnementen bij dezelfde provider af te sluiten. Vaak zijn er speciale aanbiedingen en kortingen beschikbaar voor klanten die meerdere diensten afnemen. Op die manier kun je geld besparen zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit of service.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.