Een hoekbank die bij je past

Ga je een hoekbank kopen? De kans is groot dat het niet meteen lukt om een keuze te maken. De keuzemogelijkheden kunnen namelijk eindeloos lijken. Er is zoveel keuze dat het niet zo gek is dat je niet weet waar je moet kijken. We gaan je hierbij helpen. We delen wat tips in dit artikel, waardoor jij de perfecte hoekbank kunt kiezen!

Het formaat van de hoekbank

Als je op zoek gaat naar een nieuwe bank, begin je altijd in je eigen woonkamer. De eerste belangrijke stap is dan ook uitzoeken waar de bank komt te staan en hoeveel ruimte je precies hebt. Zo weet je de maximale afmetingen die je kwijt kunt.  Als je bijvoorbeeld een hoekbank wilt plaatsen, moet je wel vooraf opmeten of je de hoek links of rechts wilt plaatsen. Ook het formaat van de hoekbank en hoeveel zitplaatsen je kwijt kunt is belangrijk om vooraf op te meten.

Model van de bank

Er zijn veel verschillende opstellingen en modellen mogelijk als je een bank gaat kiezen. Met een hoekbank kun je dan ook alle kanten op. Zeker qua grootte is er veel keuze. Als je een kleine woonkamer hebt, kun je beter kiezen voor een kleinere hoekbank. Zo kun je ondanks het kleinere formaat toch zeer comfortabel zitten. Heb je wat meer ruimte, kun je een grotere hoekbank kwijt. Dit hoeft dan ook niet per se een L-vorm te zijn. Je hebt dan bijvoorbeeld ook de ruimte voor een U-vormige bank. Op deze manier kun je het echt groots aanpakken. Er is dus altijd een afmeting hoekbank die perfect in jouw woonkamer past.

Hoeveel zits hoekbank?

De meest populaire hoekbanken zijn de 2-zits of 3-zits hoekbanken. Dit klinkt misschien klein, maar als je een hoekbank kiest wordt het loungegedeelte als 1 zitplek gerekend. Een 2-zits of 3-zits hoekbank past dus ook makkelijk in een kleinere woonkamer. Heb je een grotere woonkamer, kun je ook een meer zits hoekbank makkelijk kwijt.  Hoeveel zitplaatsen je nodig hebt op de bank kun je het beste berekenen door naar je thuissituatie te kijken. Woon je alleen of met een groot gezin? Of heb je vaak mensen over de vloer? Dit zijn punten waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van je nieuwe hoekbank. Mocht je je ideale hoekbank gevonden hebben, kun je deze gelukkig vaak in verschillende afmetingen vinden. Er is dus altijd een hoekbank die het beste bij jouw stijl en woonkamer past.