Nieuwe vloer kiezen? Overweeg een PVC vloer!

Wanneer je net verhuisd bent, een kinderkamer moet inrichten of de woonkamer wil renoveren, moet er altijd nagedacht worden over een vloer. Het kiezen van de juiste vloer kan best een stressvol dingetje zijn. Je wil immers toch wel minimaal een jaar of tien met je vloer kunnen doen en wil dus de juiste keuze maken. Bovendien is een vloer erg sfeerbepalend voor een ruimte, dus een mooie vloer is ook niet onbelangrijk! Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor PVC vloeren. PVC is een robuust soort kunststof en het klinkt misschien een beetje vreemd om dat op je vloer te leggen, maar dat is zeker niet het geval! Wij leggen je in dit artikel uit waarom een PVC vloer een goede keuze kan zijn!

Een PVC vloer is duurzaam

Eén van de grootste voordelen van een PVC vloer is de duurzaamheid ervan. Een PVC vloer is in eerste instantie goed bestand tegen krassen en deuken. Hoge hakken, spelende kinderen, schuiven met meubels, het is voor een PVC vloer allemaal geen probleem. Een PVC vloer is daarom ideaal voor ruimtes waarin veel gaande is. Met een PVC vloer in je woonkamer kun je zonder zorgen veel gasten ontvangen of een leuk feestje geven.

Een PVC vloer is makkelijk te onderhouden

Het onderhoud van een PVC vloer heeft heel weinig om het lijf. Het trekt niet krom zoals hout en er zijn geen voegen waar vuil of schimmel tussen kan gaan zitten. Het enige wat je hoeft te doen is 1-2 keer per week stofzuigen en eens in de zoveel tijd je vloer dweilen met warm water en groene zeep. Je hebt dus ook niet allemaal smerige chemische middelen nodig om je vloer schoon te houden. Daar zijn je portemonnee en het milieu je erg dankbaar voor.  PVC is daarnaast ook nog eens vochtbestendig, ideaal voor in je badkamer of keuken dus!

Een PVC vloer is mooi

De woorden ‘PVC’ en ‘mooi’ worden niet zo snel in één zin gebruikt, maar de moderne PVC vloeren zijn dat wel degelijk. De meeste PVC vloeren repliceren een ander materiaal zoals hout of tegels. Je hebt ze in oneindig veel soorten en kleuren en er is dus altijd wel een PVC vloer die bij jouw huis past. Je hebt dan de stijlvolle look van hout of tegels zonder de nadelen van kromtrekken of koude voeten. Als jij binnenkort een nieuwe vloer moet leggen is een PVC vloer zeker het overwegen waard! PVC is stijlvol, makkelijk en duurzaam!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.