Een tuinkas in je tuin. Waarom ook niet!

Als je graag veel tijd in je tuin doorbrengt, is de kans groot dat je het ook leuk vindt om je eigen planten te kweken of zelfs eten te verbouwen. Een mooie tuinkas kan daarbij eigenlijk niet ontbreken in de tuin. Niet alleen voor het kweken van planten worden tuinkassen gebruikt, je kunt er namelijk ook een fijne plek van maken om te relaxen. Een tuinkas is dus zeker een goede toevoeging aan je tuin.

Een tuinkas, wat is dat?

Wat is een tuinkas eigenlijk precies? Een tuinkas is eigenlijk simpel gezegd een glazen huisje dat je in je tuin plaatst. De zon zal het een stuk sneller opwarmen door het glas, waardoor planten hier sneller zullen groeien of je planten kunnen overwinteren.  Een tuinkas wordt dan bijvoorbeeld vaak gebruikt om planten te kweken, groente eerder te zaaien voordat het de tuin in kan of voor het overwinteren van planten die niet tegen de kou buiten kunnen. Zo kun jij het hele jaar door van je planten genieten en ook een stuk makkelijk bepaalde planten kweken.

Waar kun je een tuinkas nog meer voor gebruiken?

Naast dat een tuinkas gebruikt wordt waar hij ontworpen voor is, namelijk het kweken van planten, kun je er natuurlijk geheel je eigen draai en indeling aan geven. Zo kun je het bijvoorbeeld ook als een tuinhuis of atelier gebruiken.  Omdat het een stuk sneller warm is in een tuinkas, is het helemaal niet raar om hier ook een fijne zitplek in te maken. Hier kun je bijvoorbeeld fijn je koffie of thee in de ochtend drinken, terwijl je geniet van het zonnetje en jezelf omringd met natuur.

Verschillende soorten tuinkassen

Als we het hebben over een tuinkas, dan denken we vaak als eerste aan het standaard glazen tuinhuis. Dit is natuurlijk niet de enige mogelijkheid die er is voor een tuinkas. Er zijn veel verschillende stijlen en natuurlijk ook verschillende formaten en kleuren waar je uit kunt kiezen.  Er zijn ook genoeg mogelijkheden waarbij je je eigen tuinkas kunt ontwerpen. Je kunt hierbij zelf de kleuren, de stijl en het formaat kiezen. Maar ook zijn er verschillende soorten. Denk aan een tuinkas die aan de zijkant van je woning geïnstalleerd wordt. Er is dus altijd een tuinkas te ontwerpen en te bouwen die het beste bij jouw wensen en ook jouw tuin of woning past. Heb jij er al een?

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.