Dit heb je nodig voor een outdoor dinnerparty

Als je de luxe hebt van een eigen tuin of balkon, kun je hier super leuke diners en feestjes houden als het weer het toelaat! Wat je daar allemaal voor nodig hebt en waar je op moet letten, hebben wij hier voor je op een rijtje gezet! Laten we hopen dat deze zomer nog wat warme dagen voor ons in petto heeft, want dan hebben we nog de mogelijkheid om een leuk diner te organiseren in de tuin!

Meubels

Het is natuurlijk afhankelijk van hoeveel ruimte je beschikbaar hebt en hoeveel mensen je gaat uitnodigen, maar tuinmeubelen zijn wel belangrijk bij een dinnerparty buiten! Je hebt natuurlijk een tuintafeltje nodig om borden en glazen op kwijt te kunnen, genoeg stoelen voor iedereen om op te zitten en eventueel nog extra krukken voor als er meer ruimte nodig is. Als je niet vaak feestjes geeft is het natuurlijk onzin om allemaal tuinmeubelen te kopen, dus gelukkig zijn er ook veel bedrijven die dit soort spullen uitlenen voor een avondje! Meestal krijg je dan tafels, stoelen, bestek, borden en glazen voor de hoeveelheid gasten die je verwacht. Je kunt dit allemaal voor een avond gebruiken en dan weer inleveren: ideaal dus!

Aankleding

Wat ook leuk is bij een dinnerparty is om de tafel zo leuk mogelijk aan te kleden! Door gebruik te maken van een mooi tafelkleed, matchende borden en leuke kaarsen op tafel maak je er echt iets gezelligs van. Een thema kan hierbij goed werken: door een thema te kiezen en daar de aankleding en het eten en drinken op aan te passen, maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk. Om het nog makkelijker te maken kun je hiervoor ook gebruik maken van een service die gespecialiseerd is in tafeldecoratie! Zij verzorgen dan alles, zorgen dat iedereen dezelfde borden en glazen heeft, de tafel er mooi uitziet met bloemen en kaarsen. Mocht je hier geen interesse in hebben kun je ook naar de kringloop gaan en een gezellige tafel samenstellen, of het doen met wat je in huis hebt! Al met al draait het natuurlijk om de gezelligheid en niet om de borden!

Eten en drinken

Niet geheel onbelangrijk bij een dinnerparty: het eten en drinken. Wanneer je voor zowel de aankleding als het menu hetzelfde thema gebruikt, is de keuze wat je moet klaarmaken wellicht wat makkelijker! Is je thema bijvoorbeeld Spanje of Italië, dan kun je alle hapjes en drankjes in die stijl maken! Een keertje googelen en er komen superveel opties voorbij! Dieetwensen of allergieën zijn soms lastig om mee om te gaan, zeker als het veel verschillende zijn in een groep. Een buffet kan ook een optie zijn, dan kunnen mensen zelf kiezen wat ze willen eten. Natuurlijk hoef je niet heel de dag zelf in de keuken te staan als je dat niet wilt: een cateraar of privéchef kan ook een optie zijn als je budget het toelaat!

We hopen dat je met deze tips iets beter voorbereid bent op je volgende dinnerparty. Veel plezier!