Betaalbaar én ergonomisch Bureaustoelen voor elk budget

Betaalbaar én ergonomisch: Bureaustoelen voor elk budget

Nederland is in Europa de koploper op het gebied van thuiswerken. Ruim de helft van de Nederlanders werkt weleens thuis. Daarnaast brengen we ook privé veel tijd achter de computer en achter het bureau door. Het is daarbij natuurlijk van belang dat jouw (werk)plek goed is ingericht. Een belangrijk onderdeel van jouw thuiswerkplek is de bureaustoel.

Ergonomie

Op een werkdag breng je vaak acht à negen uur door achter een bureau. Daarnaast spenderen we ook buiten het werk veel tijd achter een computer of laptop. Om geen lichamelijke klachten te krijgen, is het daarom belangrijk dat je een goede bureaustoel hebt. Een ergonomische bureaustoel is aan te passen aan jouw lichaam en houding. Hierdoor geeft het de juiste ondersteuning en voorkomt of beperkt de nek- en rugklachten. Er zijn verschillende gradaties van ergonomische verstelbaarheid. Zo zijn er bureaustoelen die enkel in hoogte verstelbaar zijn, maar zijn er ook bureaustoelen waarbij bijvoorbeeld het zitvlak naar wens is aan te passen. Op deze manier wordt de rug ontlast. Armleuningen daarentegen zorgen voor een betere ondersteuning van de schouders. Het is van belang dat alle bureaustoelen in je kantoor ergonomisch zijn. Het is een goede keuze om verouderde bureaustoelen te vervangen.

Bepaal je budget

Bureaustoelen zijn er in elk budget te vinden. De prijs van de bureaustoel is vaak afhankelijk van de functies en ergonomische ondersteuningen. Zo zal een bureaustoel met armleuningen en een verstelbaar zitvlak meer kosten dan een stoel die niet verstelbaar is. Dit betekent echter niet dat er geen goede stoelen voor een lager budget verkrijgbaar zijn of dat een lagere prijs direct een slechtere kwaliteit betekent. Kijk goed naar de functies die jij nodig acht bij de aanschaf van de stoel en ga vanuit daar zoeken.

Tips voor het vinden van een betaalbare ergonomische bureaustoel

Voordat je gaat zoeken naar een bureaustoel, is het verstandig een budget voor jezelf te bepalen. Op deze manier kun je specifiek filteren op wat haalbaar is. Daarnaast is het belangrijk jouw vereisten en wensen op een rij te zetten. Heb jij snel last van je schouders? Dan is het bijvoorbeeld goed om te kijken naar een bureaustoel met armleuningen. Heb jij snel last van je rug? Dan is een verstelbare rugleuning een must voor jou. Door een goed beeld te hebben van jouw vereisten, kun je gericht zoeken naar een goede bureaustoel.

Tips voor het gebruik van je ergonomische bureaustoel

Dat een bureaustoel ergonomische opties heeft, betekent niet direct dat je ze ook op de juiste manier gebruikt. Ergonomische stoelen hebben namelijk een uitgebreide handleiding. Door de stoel goed op jouw lichaam af te stellen voorkom je klachten. Voor de juiste zithoogte van de stoel moeten de onder- en bovenbenen in een hoek van 90 graden zijn. Ook moeten je voeten plat op de grond kunnen staan. Om de rugleuning juist in te stellen, moet je zorgen dat de bolling comfortabel in je rug zitten. Daarnaast moet je met een kleine hoek achterover zitten, zodat je bekken goed kan kantelen. Door de juiste bureaustoel zorg je beter voor jezelf en je lichaam.

Een verstandige keuze

Hoewel je er misschien niet bij had stilgestaan, is een bureaustoel dus een belangrijk onderdeel van je werkdag. Ook als je in je vrije tijd achter het bureau zit, is het belangrijk een juiste houding aan te nemen. Met een ergonomische bureaustoel voorkom je klachten en vergroot je zitgenot.

 

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.