Wat is de beste manier om een vloerkleed neer te leggen

Wat is de beste manier om een vloerkleed neer te leggen?

Veel mensen hebben tegenwoordig een vloerkleed in de woonkamer, keuken of slaapkamer liggen. Niet gek, want met zo’n kleed haal je meer sfeer in huis. Bovendien zijn koude voeten verleden tijd met een vloerkleed. Als je zelf inmiddels ook een vloerkleed gekocht hebt, wil je deze zo snel mogelijk neerleggen. Maar wat is eigenlijk de beste manier om dit te doen? Je ontdekt het in deze tekst.

Schuif met het vloerkleed

Zodra je een vloerkleed in huis hebt, kun je deze uitrollen en op de plek neerleggen die je in gedachten hebt. Komt het kleed in de zithoek te liggen? Dan leg je hem misschien in het midden van deze ruimte neer. Dit kan een prima optie zijn, maar niet iedereen is tevreden met het resultaat. Schuif in dat geval eens wat met het kleed en kijk vervolgens op een afstandje wat je ervan vindt. Doe dit net zolang tot je een mooie positie voor het vloerkleed gevonden hebt. Je kunt het kleed ook een paar dagen op dezelfde plek laten liggen en er dan over oordelen.

Tape is je beste vriend

De meeste mooie vloerkleden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei vormen en formaten. Deze zaken spelen een rol in de manier waarop je een vloerkleed het beste neer kunt leggen. Zo leg je een vierkant, rond of rechthoekig vloerkleed bijvoorbeeld op een andere manier neer dan een vloerkleed met een organische vorm. Weet je nog niet zo goed wat de beste vorm en het beste formaat is? Dan kan (schilders)tape je een handje helpen. Door de vorm en afmetingen van het vloerkleed met tape op de grond te plakken, krijg je een goed beeld. Hierdoor ontdek je niet alleen wat de beste vorm en grootte van het vloerkleed is, maar ook hoe je hem het beste neer kunt leggen.

Voor of onder meubels?

De één legt een vloerkleed voor zijn meubels neer, terwijl de ander hem er juist gedeeltelijk of geheel onder legt. Er bestaat in dit geval niet zoiets als de beste optie, want dit hangt vooral van je eigen smaak en voorkeur af. Wil je het vloerkleed gebruiken als verbindende factor? Zorg dan dat de voorpoten van de bank en het TV meubel op het kleed staan. Je kunt ook verbinding creëren door alle poten van meubels op het kleed te zetten, maar dan heb je wel een behoorlijk groot vloerkleed nodig. Kies hier overigens alleen voor als je minimaal 40 centimeter tussen de muren en het kleed overhoudt.

Gebruik een antislipmat

Kies je ervoor om de poten van meubels op het vloerkleed te zetten? Dan blijft hij redelijk goed op zijn plek liggen. Dit is mogelijk niet het geval als het kleed vrij in een ruimte komt te liggen. Hij kan immers gaan schuiven als er weinig gewicht op rust. Dit kan resulteren in pijnlijke valpartijen. Gelukkig kun je dit relatief makkelijk voorkomen door een antislipmat onder je vloerkleed te leggen. Zo’n mat is gemaakt van stroef materiaal, waardoor hij het kleed op zijn plek houdt.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.