9 tips voor het vinden van de perfecte schoen

‘’Wie de schoen past….’’ Jij bent opzoek naar nieuwe goede schoenen, maar je loopt altijd tegen het probleem aan dat ze te klein zijn af dat de schoenen niet goed zitten. Dit kan zijn omdat ze te klein zijn, of omdat de pasvorm gewoon niet goed is. Wil jij de perfecte schoen dan zal je bijvoorbeeld moeten weten wat voor soort voet jij hebt. Ook is het belangrijk dat je weet waar jij lekker op loopt. Wij geven in dit artikel 9 verschillende tips om je te helpen bij het vinden van een perfecte schoen. 

1.    Loop minimaal 5 kilometer voordat je naar de schoenwinkel gaat 

Deze eerste tip heb je misschien nog nooit van gehoord, maar het is belangrijk dat jouw voeten al zijn ingelopen voordat je nieuwe schoenen gaat passen. Of je nu schoenen van Tamaris haalt stevige bergschoenen van Meindl, loop altijd je voeten in. Tijdens een wandeling lopen je voeten namelijk iets uit, het kan zijn dat ze opzwellen of dat ze wat platter worden. Als je dan een nieuwe schoen aandoet krijg je een realistisch beeld van hoe hij zit wanneer je er lange tijd op loopt. 

2.    Meet je schoenmaat thuis al op 

Tegenwoordig kopen we steeds vaker schoenen online zoals Remonte schoenen. Je kan niet zomaar uitgaan van de vorige maat die jij had bij schoenen. Zorg er dus voor dat jij je schoenmaat thuis opmeet. Waar de rest van je lichaam stopt met groeien zullen je voeten nog een tijd doorgroeien. Dit betekent dat je schoenmaat ineens een halve maat groter is geworden. Meten is dus weten. 

3.    Je schoenen mogen nooit pijn doen

Het maakt niet uit waar of wanneer je schoenen koopt. Je schoenen mogen geen moment pijn doen aan je voeten. Wanneer je schoenen pijn doen dan heb je een verkeerde schoenmaat gekocht. 

4.    Voel waar je tenen zitten in de schoen 

Dit is een trucje die schoenverkopers altijd gebruiken wanneer jij schoenen gaat passen in de winkel. Zo doe je de schoenen aan en ga je recht op staan. Vervolgens duw je jouw hak in de hak van de schoen. Nu moet je ongeveer een duim grote vrij hebben tussen jouw grote teen en de punt van de schoen. Je zal namelijk tijdens het lopen altijd bewegen in de schoen. 

5.    Draag een dik paar sokken tijdens het kopen 

Misschien is het hartje zomer en draag jij in de zomer eigenlijk nooit sokken. Maar toch raden wij je aan om dikke sokken te dragen bij het passen van je schoenen. Een sok kan er namelijk voor zorgen dat jij zo een halve maat groter nodig hebt. Wanneer jij nu deze zelfde schoenen ook in de winter wil dragen dan kan dit zonder problemen. 

6.    Voorkom blaren en koop een zachte schoen 

Heb jij vaak blaren, dan kan je beter geen laarzen meer kopen. Dit zijn vaak stugge schoenen en hier krijg je veel sneller blaren op dan met een sneaker. Wanneer jij dus snel last hebt van blaren kan je beter voor een sportschoen kiezen. Dit zijn vaak zachtere schoenen en je hebt hier veel meer bewegingsvrijheid. Dit betekent: minder wrijving en minder warmte, dus minder blaren. 

7.    Koop nieuwe zooltjes 

Iets waar wij ons nog steeds over verbazen zijn de zooltjes die worden gebruikt voor in nieuwe schoenen. Dit zijn vaak slechte zooltjes die totaal geen ondersteuning bieden. Wil jij minder blessures oplopen dan kan je ervoor kiezen om nieuwe zooltjes bij te kopen. 

8.    Een mooie schoen is niet altijd een fijne schoen 

Wij kiezen allemaal natuurlijk in eerste instantie voor een mooie schoen. Zo wil jij onder je jurkje misschien die ene mooie laarsjes hebben of heb je een maatpak waar nette schoenen onder moeten. Maar deze mooie schoen voor het oog kan enorm pijnlijk aan de voet zijn. Een mooie schoen is dus zeker niet altijd een fijne schoen. 

9.    Een dikke zool geeft meer demping 

Kies jij voor een dikkere zool bij een paartje schoenen dan zal dit automatisch voor meer demping zorgen. Meer demping zorgt weer voor minder belasting op je spieren en gewrichten. Maar toch is dit allemaal niet helemaal waar. Er zijn ook barefoot schoenen. Dan loop je bijna op je blote voeten. Dit soort schoenen moet je alleen veel beter inlopen dan reguliere schoenen. Niet alleen je voeten moeten hieraan wennen, maar je hele lichaam. Wij raden dus vooral dikkere zolen aan.