5 dingen die ongezond lijken maar dat niet zijn

Soms denk je dat je slecht bezig bent door bepaalde producten te gebruiken. Maar dit is niet altijd waar. Wij zetten hier 5 dingen die ongezond lijken met het niet zijn op een rij. 

We worden allemaal beïnvloed. Of het nu is door spookverhalen die de ronde gaan of reclames die voorbijkomen op televisie. Zo zijn er ook veel dingen waarover gezegd wordt dat ze ongezond zijn en dat je ze beter niet kan doen. Zoals misschien wel kauwgom kauwen of een sporthorloge nemen omdat straling slecht voor je zou zijn. Wij zochten een aantal dingen voor je uit en hier vind je de echte antwoorden.  

Tanden bleken 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun tanden te laten bleken. Je wil er tenminste wel goed uitzien. Waar veel zeggen dat tanden bleken ongezond voor je is, is dat toch niet waar. Tanden bleken is niet ongezond. Zo moet je het natuurlijk wel altijd bij een specialist laten doen. Maar wanneer dit zo is kan het zelfs je tanden beschermen tegen beschadigingen. Je tanden kunnen er ook minder gevoelig door raken waardoor ze op de langere termijn beter beschermd worden. 

Planten uit de natuur 

Wist je dat er vaak wordt gedacht dat je heel erg moet uitkijken voor planten uit de natuur. Zo zouden ze ervoor kunnen zorgen dat je ziektes oploopt. Maar niets is minder waar. In Nederland hebben wij maar een handje vol met wilde planten die giftig zijn. Meer dan 95% van de planten is juist heel erg gezond voor je. In veel gevallen kunnen ze zelfs groentes uit de supermarkt vervangen. Denk aan bladeren van een paardenbloem en weegbree. 

Kauwgom 

Er bestaat een enorme fabel als het gaat om kauwgom. Zo wordt er al jaren gezegd dat kauwgom enorm slecht voor je zou zijn. Dat het speeksel onttrekt en dat het uiteindelijk ook slecht voor je gebit zou zijn. Wanneer jij kauwgom met suiker eet dan is dit inderdaad het geval. Maar kauwgom zonder suiker is in essentie niet slecht voor je. Het stimuleert juist de speeksel toevoer en is niet schadelijk voor je gebit. 

Koffie 

Ook koffie zorgt voor zo’n eeuwige strijd. Veel mensen zeggen dat koffie enorm ongezond is en slecht voor de gezondheid. Zo zou koffie vocht onttrekken uit je lichaam en daardoor slecht voor je zijn. Te veel koffie is inderdaad niet goed voor je. Dit heeft meer te maken met de cafeïne dan met het vocht. Een paar kopjes koffie zorgen er echter niet voor dat je meer vocht zou verliezen. Dit is dus een klinkklare leugen. 

Een sporthorloge

Hoe fijn is het om te sporten? Steeds vaker willen wij onze sportprestaties bijhouden en zo veel mogelijk aantonen dat we op de top van ons kunnen presteren. Dat kan je doen met een sporthorloge, maar toch wordt er ook gezegd dat je dit beter niet kan doen. De elektrische straling zou namelijk kunnen zorgen voor kanker symptomen2. Echter zijn deze lange termijn onderzoeken nooit volledig bewezen gebleken. We weten dus niet zeker of je echt kanker kan krijgen van elektrische straling. Tot die tijd geloven wij dat je beter meer kan sporten door je sporthorloge dan niet te sporten en bang te zijn voor ziektes. Bekijk hier een artikel over dit onderwerp.