Welke voedingssupplementen kan ik gebruiken?

Voedingssupplementen, je hebt er ongetwijfeld weleens iets over gehoord. Misschien heb je er in het verleden zelf wel gebruik van gemaakt. Overweeg je voedingssupplementen te gebruiken en heb je dit nog niet eerder gedaan? Dan ben je vast en zeker benieuwd wat de mogelijkheden zijn. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Hieronder zetten wij namelijk een aantal supplementen op een rijtje die je kunt gebruiken.

1. Voedingssupplementen met vitamines
Vitamines zijn belangrijk voor talloze processen in ons lichaam. Vandaar dat je ervoor moet zorgen dat je dagelijks voldoende vitamines binnenkrijgt. Ons lichaam heeft onder meer vitamine B12 nodig. Deze vitamine heeft een positieve invloed op ons immuunsysteem en op de werking van het zenuwstelsel. Daarnaast ondersteunt vitamine B12 de aanmaak van rode bloedlichaampjes en helpt het bij vermoeidheid en futloosheid.

Vitamine B12 zit onder meer in vlees, vis, eieren en zuivel. Eet je niet veel van dit soort producten? Dan bieden vitamine B12 voedingssupplementen uitkomst. Wie regelmatig zo’n tablet inneemt, zorgt voor voldoende vitamine B12 in zijn lichaam. Er zijn ook voedingssupplementen met andere vitamines verkrijgbaar. Gebruik deze supplementen overigens nooit ter vervanging van echte vitamines, maar uitsluitend als aanvulling op.

2. Visolie
Naast vitamines heeft ons lichaam ook behoefte aan eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en alfa-linoleenzuur (ALA). De verzamelnaam van deze vetzuren is omega 3. Eet je iedere week minimaal twee keer vette vis? Dan krijgt jouw lichaam voldoende van deze vetzuren binnen. Als je niet van vis houdt, kun je voedingssupplementen gebruiken. Je kunt in dat geval het beste kiezen voor omega 3 visolie. Waarom? Omdat dergelijke supplementen alle vetzuren bevatten die we nodig hebben.

3. Magnesium
Het is belangrijk dat de spieren en botten in ons lichaam sterk en gezond blijven. Dit gebeurt onder meer onder invloed van magnesium. Dit mineraal ondersteunt overigens niet alleen spieren en botten, maar ook de hersenfunctie. Magnesium zit onder meer in bananen, amandelen, spinazie, volkorenbrood, rauwe carpaccio en lijnzaad. Wanneer je weinig van dit soort producten eet, bieden voedingssupplementen met magnesium uitkomst. Het gebruik van deze supplementen is sowieso aan te raden, ook al eet je wel voldoende producten die magnesium bevatten. Waarom? Omdat ons lichaam niet in staat is om magnesium in het eten goed op te nemen. Bij voedingssupplementen is dit wel het geval.  

4. Multisupplementen
Wil je de hoeveelheid vitamines, vetzuren en mineralen aanvullen met voedingssupplementen? Dan kun je meerdere supplementen kopen. Prettig is dit allerminst, want je moet dan dagelijks meerdere tabletten innemen. Gelukkig is hier ook een oplossing voor: multisupplementen. Het voordeel van deze voedingssupplementen is dat ze verschillende voedingsstoffen bevatten. Hierdoor kan het al voldoende zijn om één tablet per dag te slikken om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Let wel goed op de samenstelling van multisupplementen, want ze bevatten niet van iedere voedingsstof even veel.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.