Geld besparen? Bekijk je abonnementen eens goed

Geld besparen: ja, dat willen we allemaal wel. Maar hoe dan? Dé manier is natuurlijk om kritisch te kijken naar al je uitgaven en te kijken waar je op kunt bezuinigen. En bij veel mensen zijn dan de abonnementen (in algemene en dus brede zin) al met al een aardige kostenpost. Hoe pak je dat kritisch kijken in de praktijk aan?

Hoe op abonnementen besparen

Abonnementen: we hebben er vaak veel of zelfs te veel. Maar eenmaal afgesloten laten we ze maar doorlopen. Het is tijd om minstens één keer per jaar al je abonnementen onder de loep te nemen. Wat had je toen nodig? En is dat nog steeds zo? Welke alternatieven zijn er op de markt gekomen? We geven een aantal concrete voorbeelden waarmee je op abonnementen kunt besparen.

Internet

Je kent het wel: je sluit een mooi abonnement af en met een beetje geluk krijg je ook nog eens een mooi cadeau als nieuwe abonnee. Maar als bestaand lid zijn de extraatjes dan wel vaak voorbij. Alleen nieuwe leden krijgen een mooie aanbieding en een cadeau dus. Maar als je even niet oplet, blijken er concurrenten te zijn met lagere maandprijzen, of bijvoorbeeld een hogere snelheid tegen hetzelfde tarief. Het is dus absoluut de moeite waard om regelmatig prijzen te vergelijken en eventueel over te stappen.

En waar je voorheen vaak verplicht was om een combi-abonnement te nemen, zijn er tegenwoordig ook internet only abonnementen. Dus je bent niet meer verplicht om meer in je abonnement te nemen dan jij wil.

Wil je nu eindelijk weleens overstappen en opnieuw een abo voor internet afsluiten? Maak dan een verstandige en voordelige keuze.

Voor minder geld bellen

Eigenlijk geldt hetzelfde voor bellen. Je wordt soms doodgegooid met aanbiedingen, maar als je eenmaal een abonnement hebt afgesloten dan kijk je daar niet meer naar. Zonde! Ook in het land van vast en mobiel bellen komen er regelmatig aantrekkelijke kansen voorbij. Als je zowel op je internet als op je bellen kunt besparen, dan gaat het vaak al om een leuk bedrag per maand. Op abonnementen besparen doe je zeker ook met een lagere telefoonrekening.

Goedkoper Netflixen

We kunnen bijna niet meer zonder Netflix, toch? Maar je wil er ook niet meer dan nodig voor betalen. Er zijn mensen die advertenties enorm irritant vinden. Maakt het jou niet uit om regelmatig een reclamespot voorbij te zien komen? Het is een goed moment om iets te drinken te pakken of naar het toilet te gaan. En je bent ook nog eens een stuk goedkoper uit.

Consumentenadvies

Gelukkig zijn er meer partijen die met jou meedenken over hoe je op abonnementen bespaart. De Consumentenbond is onpartijdig en geeft vaak goede tips hoe je kunt besparen.