Iets anders doen op zonvakantie dan op het strand liggen
/

Iets anders doen op zonvakantie dan op het strand liggen

Bij een zonvakantie denk je misschien aan lekker op het strand liggen. Dat moet je zeker doen om lekker te ontspannen, maar het is natuurlijk niet het enige dat je kunt doen. Wissel je vakantie in bijvoorbeeld Kroatië of Griekenland af met een activiteit waar je wat meer energie in moet steken. We hebben drie leuke dingen bedacht om te doen wanneer je op zonvakantie bent.

Zeilboot huren

Zeilen is een fantastische manier om het vakantieland van je bestemming te verkennen. Je kunt op deze manier immers ook bij de eilanden komen. Heb je zelf zeilervaring, dan is zeilboot huren in Kroatië een absolute must. Heb je geen zeilervaring, dan is dat geen probleem: je huurt heel eenvoudig een boot met schipper via verschillende aanbieders.

Ga je op vakantie naar Griekenland, dan is ook een zeilboot huren in Griekenland een aanrader. Via sommige aanbieders krijg je zelfs een persoonlijke shipmate aan je gekoppeld: een vast contactpersoon die alle ins en outs over je vakantie weet. Soms begint die service al bij de boeking. De contactpersoon kan dan met je meekijken en je meehelpen om een vakantie samen te stellen die helemaal bij jou (en je gezin) past.

Een stadswandeling maken

Zelfs als je meer van zon dan van een citytrip houdt, is een stadswandeling een leuke afwisseling van de zon en het water. Ook op zonvakantie vind je steden die meer dan de moeite waard zijn. Je vindt er misschien bijzondere musea, knusse straatjes en leuke tentjes om wat te eten en te drinken. Bovendien is het een heel goede manier om meer te weten te komen over je vakantiebestemming.

Wandelen op je vakantie is ook een goede manier om actief te blijven. Natuurlijk hoort bij je vakantie heel veel ontspanning, maar wat inspanning is een welkome afwisseling. Zo voorkom je dat je uiteindelijk alsnog naar een gym op vakantie gaat. Gewoon wandelen helpt je om fit te blijven. Neem in een zonnig vakantieland natuurlijk wel genoeg water mee.

Pretparken, waterparken en ander vermaak

Ga je met het gezin op vakantie, dan is het een goed idee om alvast te bekijken welke pretparken en waterparken er in de buurt zijn. Kinderen vermaken zich daar prima. Je kunt nog meer waterpret ontdekken tijdens bijvoorbeeld een middagje snorkelen (mits het water het toelaat). In bijvoorbeeld Kroatië is het water extreem helder, wat snorkelen een leuke ervaring maakt.

Of je nu een familievakantie kiest, een actieve vakantie, een vakantie waarbij je aan het water ligt, of een mix van allemaal: er is genoeg te doen en je weet zeker dat iedereen zich op-en-top zal vermaken.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.