Alles over geld lenen als ZZP’er

Wil je aan de slag als zelfstandige dan zal je over het algemeen over een beginkapitaal moeten beschikken. Logisch, je moet immers de nodige spullen aanschaffen voordat je echt kunt beginnen. Omdat het lang niet voor iedereen mogelijk is om zomaar een hoop geld opzij te zetten zal je op zoek moeten gaan naar andere manieren. Eén van de manieren is om geld te lenen als ZZP’er. Waar moet je dan op letten vraag je je af? Het team achter Krediet.nl heeft besloten om het makkelijk voor je te maken door dé belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten!

Wat regelen voor een zakelijke lening?

Wil je makkelijk over een groot kapitaal beschikken dan is het verstandig om te kiezen voor een zakelijke lening. Hierbij sluit je in feite een lening af die je gebruikt om jouw nieuwe onderneming mee op te starten. Over het algemeen kiezen mensen voor zakelijk krediet omdat dit de meest voor de hand liggende lening is. Nu is het ook mogelijk om te gaan voor het doorlopende krediet. Neem echt even de tijd om jouw opties te onderzoeken en de lening te vinden die het beste bij uw behoeften past. Bij het vergelijken moet je onder andere letten op de rentetarieven, kosten en terugbetalingsvoorwaarden.

Daarnaast is het handig om je aanvraag voor de lening goed voor te bereiden. Om een zakelijke lening aan te vragen is het over het algemeen zo dat je best wel wat documentatie moet verstrekken. Hier moet je denken aan financiële overzichten, belastingaangiften en een ondernemingsplan. Zorg er daarom voor dat je alles op orde hebt voordat je de aanvraagprocedure start. Door dit op voorhand al te doen weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Zijn er nog alternatieven?

Wellicht dat je je afvraagt of er nog meer manieren zijn om aan geld te komen voor je zelfstandige onderneming. Crowdfunding is een populair alternatief om geld in te zamelen voor een bedrijf. Bij crowdfunding zet je een campagne op via een platform als Kickstarter of Indiegogo. Hierbij vraag je aan mensen om geld te storten ruil voor een beloning of aandelen in je bedrijf. Dit kan een geweldige manier zijn om je bedrijf van de grond te krijgen en tegelijkertijd een groot publiek aan te spreken. Het nadeel is wel dat je niet op voorhand kan zeggen hoe goed het project zal lopen.

Kies je ook voor een zakelijke lening?

Wil je zeker weten dat je snel en eenvoudig over zakelijk krediet kunt beschikken dan is het noodzakelijk om te kiezen voor zakelijk krediet. Hiermee voorzie je jouw bedrijf van het nodige kapitaal om echt een goed begin te maken. Doe wel altijd even je eigen onderzoek en lees alle kleine lettertjes goed door. Door de tijd te nemen weet je zeker dat je altijd weer uitkomt bij de lening die tenminste echt bij je past. Wel zo prettig als het aankomt op een verplichting voor op de lange termijn!