lesbische films en series op Netflix

Netflix: Beste lesbische films en series op Netflix 2020.

Het zoeken naar lesbische films of series op streamingdiensten is vaak vermoeiend. Als je dan eenmaal iets hebt uitgekozen om naar te kijken, kom je vaak tot de vaststelling dat de film of serie in kwestie vol zit met Hollywood clichés of te saai is. Dus, laat ons het werk voor je doen! Ook het netflix aanbod op het gebied van lgbt is groot.

Carol

Gebaseerd op het boek The Price of Salt van Patricia Highsmith, deze romance met in de hoofdrol Cate Blanchett en Rooney Mara een instant lesbische klassieker. Weelderige kostuums, decors en cinematografie, Rustige dialogen zorgen voor een lowkey art-house vibe.

Below her Mouth

De erotische ontmoeting van een vrouw met een doorgewinterde lesbienne heeft tot gevolg dat ze haar seksualiteit en haar verloving met een man in twijfel trekt. Het lijkt erop dat de mensen deze film ofwel liefhebben ofwel haten, maar het is zeker een van de meest sexy lesbische films die er zijn, met veel eye candy voor de vrouwelijke blik.

Sense8

De serie draait rond acht mensen van over heel de wereld die plots mentaal met elkaar gelinkt worden waardoor ze zintuiglijke waarnemingen, vaardigheden en gevoelens kunnen delen met elkaar en elkaar kunnen bezoeken. Deze acht “sensates” vormen samen een cluster. Naast de verhaallijn over de sensates en BPO heeft de reeks ook veel aandacht voor maatschappelijke problemen zoals LGBT+-rechten en seksisme, alsook voor het vormen van een eigen identiteit, religieuze beleving, seksuele geaardheid.

Orange Is The New Black

Piper Chapman (Taylor Schilling) wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenis voor het transporteren van drugsgeld voor Alex Vause (Laura Prepon), een internationale drugssmokkelaar en voormalig geliefde. Chapman verruilt haar comfortabele leven in New York voor een oranje overall. In de vrouwengevangenis komt ze in aanraking met strijd en kameraadschap binnen een opmerkelijke groep gevangenen.

You Me Her

You Me Her begint met een impulsieve ‘date’ tussen Jack, een echtgenoot die woont in een buitenwijk, en escortmeisje Izzy. Maar dan mondt deze date uit in een seksuele driehoeksverhouding tussen Jack, Izzy en Jack’s vrouw Emma die haar eigen geheimen erop na blijkt te houden. Tijdens deze tien dagen ontwikkelt zich deze romance tot iets serieus. Al wordt het ingewikkeld. Heel ingewikkeld.