Zo vind jij de perfecte meubels voor jouw thuis

Of je nu verhuisd bent, je huis opnieuw gaat inrichten, of gewoon toe bent aan wat verandering, het kopen van meubels kan een opwindend maar soms ook lastig proces zijn. Een van deze oorzaken zijn doordat er simpelweg super veel keuze is op het gebied van meubels kopen. Hierdoor zal je denken dat de keuze dan gemakkelijk is doordat er zoveel op de markt is, maar helaas werkt dit voor veel mensen juist andersom. Met zoveel keuze op de markt kun je namelijk overweldigend raken en zie je door de bomen het bos niet meer. In deze tekst duiken we dieper in op het kopen van meubels en hoe je vervolgens de meubels vindt die volledig aansluiten op jou als persoon.

Je plan is de basis

Voordat je gaat winkelen naar meubels is het enorm belangrijk om een plan te hebben. Blindelings winkelen kan in sommige gevallen werken, maar in veel gevallen ook niet. Je gaat namelijk dingen vergeten en wellicht weet je ook niet precies wat je allemaal nodig hebt. Begin daarom met een analyse van de ruimte en zorg ervoor dat je de ruimte goed in beeld hebt. Bedenk hierbij ook welke kleuren je graag terug wilt zien in je meubels en ga op zoek naar jouw stijlvoorkeuren. Met deze aspecten kun je een duidelijk plan opstellen en kun je veel gerichter op zoek gaan naar de meubels die je ten eerste nodig hebt, maar die daarnaast dus ook goed bij jou passen als persoon.

Meten is weten

Een gezegde dat je wellicht al vaker hebt gehoord is “meten is weten”. Hoewel het wellicht wat iconisch over kan komen, is het wel een gezegde met een kern van waarheid. Door namelijk te meten weet je precies de verhoudingen en kun je aan de hand daarvan bepalen of een bepaald meubel zal passen of niet. Zorg er daarom voor dat je nauwkeurige afmetingen hebt van de ruimte waarin de nieuwe meubels geplaatst gaan worden. Denk vervolgens niet enkel aan de ruimte zelf, maar ook de deuren en eventueel ramen waar zo’n meubel doorheen moet kunnen. Door dit voor jezelf in kaart te hebben voorkom je teleurstelling en onnodige stress bij leveringen van meubels.

Stel prioriteiten

Hoewel de een, een groot budget heeft en in principe kan halen wat hij maar wil, heeft de ander een wat lager budget en moet die toch wat bewuster omgaan met dat budget. Het is daarom van belang om prioriteiten te stellen voor jezelf. Focus je op meubelstukken die functioneel zijn en daarnaast natuurlijk ook goed passen in je woning en bij jou als persoon. Hierbij kun je ook denken aan meubelstukken die extra opbergruimte hebben of waar andere functies inbegrepen zitten. Een goed voorbeeld van een functioneel meubelstuk is een slaapbank. Een slaapbank kan namelijk functioneren als een mooie bank in bijvoorbeeld een slaapkamer, maar kun je daarnaast ook gebruiken als bank om op te chillen.

Ga altijd voor kwaliteit

Het aanschaffen van nieuwe meubels zal in veel gevallen best wel een investering vergen. Het zal daarom in de meeste gevallen aantrekkelijk zijn om voor goedkopere opties te kiezen. Echter is het gevaar hierbij dat goedkoop vaak duurkoop is. Wanneer je meubels gaat aanschaffen wil je wel meubels die de komende jaren en misschien wel langer mee kunnen gaan. Het is daarom van belang om voor meubels te kiezen die kwalitatief goed zijn. Om erachter te komen welke meubels dan kwalitatief goed zijn, kun je kijken naar de materialen, constructie en afwerkingen die worden gebruikt voor deze meubels.

Online meubels kopen?

Door de digitalisatie die we doormaken is eigenlijk vrijwel alles online mogelijk. Zo kun je ook online je meubels bestellen, wat natuurlijk enorm fijn kan zijn. Je kunt via het internet op diverse sites je inspiratie opdoen en aan de hand daarvan met een aantal knoppen de meubels bestellen die je graag wilt. Zo kun je ook bij Vente Unique terecht voor het aanschaffen van hoogwaardige kwaliteit meubels. Zij staan namelijk bekend om hun goede service en uitgebreide assortiment van diverse stijlen en kleuren.

Op het moment dat je online je meubels gaat bestellen is het belangrijk dat je wel echt goed naar de afmetingen kijkt. Door de meubels namelijk alleen via je computer of telefoon te zien kun je in de meeste gevallen moeilijk inschatten hoe groot zo’n meubel is en of deze gaat passen. Door dus te allen tijde de afmetingen erbij te houden voorkom je teleurstellingen.

Probeer uit en combineer

Als je voor jezelf duidelijk hebt wat je precies wilt hebben is het een kwestie van actie ondernemen. Op het moment dat je fysieke winkels gaat bezoeken is het raadzaam om meubels uit te proberen. Kijk hoe ze zitten of aanvoelen en hoe ze er in het echt uitzien. Daarnaast kun je ook weer op nieuwe inspiratie komen doordat meubels er in het echt soms toch net even wat anders uit kunnen zien.

Op het moment dat je je woning extra uniek wilt maken en je diverse stijlen leuk vindt, kun je ervoor kiezen om te gaan combineren. Durf daarom zeker te mixen met matchende meubels en combineer verschillende stijlen en materialen om een unieke uitstraling te creëren. Het belangrijkste hierbij is dat je uiteindelijk tot een set meubels komt die aansluiten op jou als persoon en je woning, maar die daarnaast ook samenwerken en een samenhangend geheel vormen.

Investeer in duurzaamheid

Het kopen van meubels is een investering in je leefomgeving en in jezelf. Door je namelijk fijn te voelen in je leefomgeving zul je ook beter in je vel zitten en het fijner vinden om thuis te zijn. Om langdurig van je meubels te kunnen genieten, is het belangrijk om duurzame meubels te kopen. Hierdoor ga je niet alleen goed met het milieu om, maar investeer je ook in meubels die op  lange termijn goed zullen blijven. Deze meubels worden geproduceerd met duurzame en kwalitatieve materialen door bedrijven die milieuvriendelijk te werk gaan.

Laat je niet overweldigen door de vele keuzes op de markt, maar zie het echt als een kans om jouw woning te transformeren tot een plek die echt voelt als een thuis.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.