/

Zo start je je eigen webshop!

Droom jij ervan een eigen onderneming te starten en de hele dag bezig te kunnen zijn met iets waar je ontzettend gepassioneerd over bent? Een eigen webshop is een fantastische keuze! Het geeft namelijk ontzettend veel voldoening en omdat je veel vanuit huis werkt, is het goed te combineren met een druk gezinsleven. Met een eigen bedrukte doos kun je jouw producten zelf naar de klanten sturen. Zo begin je je eigen webshop!

Wat ga je verkopen?

De grote vraag is natuurlijk: wat ga je verkopen? Er zijn daarin twee opties: ofwel, je verkoopt zelfgemaakte dingen, ofwel je koopt in via een groothandel. Voor beginnende webshops is het verstandig om de niche zo klein mogelijk te houden. Verkoop je zelfgehaakte dingen? Houd het dan daarbij en ga niet ineens ook je zelfgebakken koekjes online verkopen. Zo neem jij een duidelijke plek in op de markt.

Hoe ga je dat doen?

Denk na over hoe jouw werkdag eruit moet gaan zien. Werk je vanuit huis, of vereist het product dat je gaat verkopen een werkplaats? Via welk postorderbedrijf wil je jouw product gaan verzenden? Bij Superdoos kun je handige verzenddozen kopen, zodat al jouw producten veilig bij de klant aankomen.

Wordt ondernemer

Om een eigen webshop op te kunnen zetten moet je natuurlijk eerst ondernemer worden. Dat kost een paar tientjes. Maak een afspraak bij de kamer van koophandel, zodat jij voortaan op legale wijze jouw producten kunt verkopen. Let op! Wanneer je eenmaal ondernemer bent, heb je bepaalde plichten waar je je aan moet houden. Ieder kwartaal moet je je BTW-aangifte doen. Doe je dat niet, dan kun je vervelende boetes krijgen. Zet de data waarop jij je BTW-aangifte moet doen dus alvast met koeienletters in de agenda.

Bouw een webshop

Uiteindelijk is het natuurlijk zaak dat je webshop leven in geblazen wordt. Zoek een goede online host voor de website. Meestal is de plug om op die site een webshop te kunnen plaatsen gratis (tenzij je echt geavanceerde opties wilt). Zorg dat je mooie foto’s hebt van de producten die je gaat verkopen (huur eventueel iemand in die mooie foto’s maakt) en creëer een aantrekkelijke lay-out. Met een instagrampagina of Tik Tok-account van jouw webshop, kun je nieuwe klanten bereiken. Zodra jouw website er helemaal naar wens uitziet kun je hem lanceren. Gefeliciteerd! Je bent eigenaar van je eigen webshop! Klaar voor het echte werk!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.