Zo houd jij je bos bloemen mooi!

Of het nu een cadeau is of wanneer je zelf een bos bloemen hebt gekocht: een mooie bos bloemen wil je natuurlijk ook het liefst zo lang mogelijk mooi houden. Toch komt het vaak voor dat een bos bloemen na een aantal dagen al wat gaat hangen en er verschillende bloemen hun mooie kleur verliezen. Wij geven je dan ook graag wat tips zodat jouw bos bloemen straks extra lang staat.

In de winkel
Wanneer je je boeket in de winkel uitzoekt is de kans groot dat je voor het mooiste boeketje gaat waar de bloemen al mooi van in bloei staan. Doe dit echter niet! Deze bloemen zijn namelijk het snelste weer uitgebloeid. Daarentegen zou je ook niet voor het boeket moeten gaan waar alle bloemen nog in de knop zitten, de kans bestaat dan namelijk dat dan niet alle bloemen uitkomen. Maar waar kies je dan wel voor? Een boeket met bloemen waarvan de knoppen al iets geopend zijn. Zorg er daarnaast voor dat je het boeket niet laat kneuzen door hem mee te nemen op de fiets, het is verstandig om het boeket mee te nemen in de auto of informeer bij de bloemenwinkel of ze de bloemen bezorgen.

Bij thuiskomst
Bij thuiskomst is het uiteraard belangrijk om het boeket op water te zetten. Het belangrijkste onderdeel hiervoor is naast water, een schone vaas. Maak na ieder gebruik je vaas dan ook goed schoon met een sopje. Maar voordat je dit doet is het van belang om de stengels schuin, in ongeveer een hoek van 45 graden, af te snijden. Hierdoor neemt de bloem namelijk meer water op. Naast het afsnijden is het ook belangrijk om te zorgen voor niet al te koud water (het liefst lauw) en om hier de bijgevoegde plantenvoeding aan toe te voegen. Zorg er daarnaast voor dat de blaadjes van de bloemen niet in het water hangen, hierdoor neemt de plant namelijk sneller bacteriën en ziektes op doordat de bladeren kunnen gaan schimmelen.

Zo lang mogelijk genieten
Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je mooie boeket bloemen is het daarnaast belangrijk om het water regelmatig te vervangen. Daarnaast kun je een boeket bloemen het beste niet in direct zonlicht plaatsen, dan drogen de bloemen namelijk eerder uit. Ook kun je je mooie boeket het beste uit de buurt houden van fruitzuren en sigarettenrook.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.