Zo houdt u uw kamerplanten in leven

Heeft u een aantal nieuwe kamerplanten gekocht, maar heeft u niet zulke groene vingers? Dan kunt u onderstaand stappenplan goed gebruiken! Wij helpen u namelijk graag op weg met een aantal tips, zodat u nog lang zal genieten van uw nieuwe aankoop!

Licht
Niet elke plant heeft evenveel licht nodig. De hoeveelheid licht die elke plant wenst te krijgen is onder te verdelen in drie categorien: zon, half-zon/half-schaduw en schaduw. Een plant die in de eerste categorie valt staat graag en veel in de zon. Blijf wel altijd opletten of uw plant niet uitdroogt of bruin wordt. Als uw nieuwe plant in de tweede categorie valt vindt deze zonlicht niet vervelend, maar staat deze leiver in gefilterd zonlicht. Zorg er bij deze planten dus voor dat ze achter een gordijn of ergens in de hoek van de kamer staan, zodat ze wel wat zonlicht krijgen, maar niet te veel. Planten uit de laatste categorie houden niet van zon. Laat deze dan ook niet in direct zonlicht staan, maar bescherm hem tegen de zonnestralen.

Water
Het is u waarschijnlijk wel bekend, maar planten dienen af en toe water te krijgen. Ook bij de hoeveelheid water geld: de ene plant is de andere niet. Waar de ene plant zich prima redt met een keer water per week, zal een andere plant dagelijks water nodig hebben. De gouden tip hierbij geld als volgt: voel even met uw hand of de grond rondom de wortels van uw plant droog is. Is dit het geval, dan kan uw plant wel wat water gebruiken. Als de grond nog vochtig is heeft uw plant voldoende water. Zorg er altijd voor dat de wortels van uw plant niet in een voetenbad staan, hierdoor kunnen de wortels namelijk gaan schimmelen.

Plantenvoeding
Bij elke plant die u koopt zit een klein kaartje in de potgrond. Hierop staat informatie over de plant en welke plantenvoeding uw plant nodig heeft. Deze plantenvoeding geeft u aan uw plant in het groeiseizoen. Meestal bevindt dit seizoen zich in de lente of zomer. Plantenvoeding zorgt ervoor dat uw plant beter groeit, er mooier uit ziet en weerbaarder is tegen ziektes en beestjes.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.