/

Badkamer verbouwen? Hier moet je op letten

Is je huidige badkamer al een aantal jaar oud en gedateerd? Dan is het de hoogste tijd voor een verandering van je badkamer. De ontwikkelingen hebben absoluut niet stilgestaan, waardoor je badkamer eigenlijk ‘verouderd’ is. Door je badkamer te verbouwen, geniet je (weer) van een moderne en trendy badkamer.

Maar, hoe doe je dit precies? Allereerst is het belangrijk dat je een goede voorbereiding treft. Zo moet je tijdig over je wensen nadenken en tijdig een vakman inschakelen. Met name het inschakelen van een vakman is tegenwoordig een uitdaging. Er is namelijk een tekort aan goede vakmensen, waardoor de wel-bestaande vakmensen een overvolle agenda hebben. Kom daarom zo snel mogelijk met een vakman in contact, zodat je de werkzaamheden in kunt plannen.

Indeling van de badkamer

Voordat je de verbouwing af kunt trappen, moet je goed over je wensen nadenken. Eén van de belangrijkste zaken waar je over na moet denken, is over de indeling van de badkamer. Wil je het bij de huidige indeling van je badkamer houden? Of geef je toch de voorkeur aan een nieuwe indeling? In principe is beide mogelijk, enigszins afhankelijk van de afmetingen van je badkamer.

Denk in ieder geval goed na over alle onderdelen in en van de badkamer. Waar moet de douche bijvoorbeeld komen? Hoe groot moet de douche worden? Aan welke kant moet de douchedeur komen? En voor wat douchekop ga je? Dit zijn slechts enkele vragen waar je voor de douche over na moet denken.

Kosten

Ook moet je goed op de uiteindelijke kosten letten. Als je hier niet scherp genoeg op bent, lopen de kosten voor de verbouwing al gauw op. Dit komt onder meer doordat vakmannen niet goedkoop zijn en doordat de verschillende onderdelen niet al te goedkoop zijn. Hierbij kun je denken aan de douche, het bad, de tegels, het wastafelmeubel en aan de accessoires.

Stel daarom voor jezelf een vast budget vast. Binnen dit budget kun je je helemaal uitleven, maar je hebt je dus wel aan dit budget te houden. Door hier op deze manier mee om te gaan, voorkom je dat je (te) veel geld uit gaat geven.

Praktische zaken

Tijdens de verbouwing moet je ook nog goed op praktische zaken letten. Zo is het langere tijd niet mogelijk om van je douche en bad gebruik te maken. Bedenk daarom een alternatief; er kan bijvoorbeeld een tijdelijke douche in je schuur opgezet worden. Maar, je kunt ook bij bijvoorbeeld een familielid onder de douche stappen.

Daarnaast heb je met al het puinafval te maken. Waar ga je dit puinafval laten? En op welke manier wil je dit gaan afvoeren? De beste optie is toch wel om dit tuinafval af te laten voeren in een afvalcontainer.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.