/

Waarom Petra op je bucketlist moet!

Het bezoeken van Petra, een van de zeven wereldwonderen, is een hoogtepunt van elke rondreis door Jordanië. Deze eeuwenoude stad, uitgehouwen uit de rode rotsen, was ooit de hoofdstad van de Nabateeërs en later bewoond door de Romeinen. Vandaag de dag trekt Petra bezoekers van over de hele wereld met zijn rijke geschiedenis en adembenemende architectuur.

De toegangspoort tot Petra is het stadje Wadi Musa, waar bezoekers een scala aan accommodaties, restaurants en andere voorzieningen vinden. Reizigers arriveren meestal in Jordanië via de hoofdstad Amman, die per vliegtuig bereikbaar is vanuit grote Europese steden. Vanaf Amman kunnen bezoekers Petra bereiken per bus, huurauto, transfer of excursie. Veel bezoekers kiezen voor de vrijheid van een huurauto om op eigen tempo door Jordanië te reizen.

Bezienswaardigheden in Petra

Petra Jordanië is meer dan alleen de beroemde schatkamer (de Treasury). Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn De Siq, een indrukwekkende kloof die de entree vormt, het oude theater, de koningsgraven, een oude kerk met prachtige mozaïekvloer, de grote tempel, en het klooster, het grootste bouwwerk in Petra.

Er zijn vijf belangrijke wandelroutes in Petra. De Main Trail is de belangrijkste route die bezoekers langs alle hoogtepunten voert. Een andere aanbevolen route is de Ad-Deir (Monastery) Trail, die leidt naar het klooster na een klim van 950 trappen.

Om alles te kunnen zien en te genieten van de wandelroutes, is het aan te raden om minimaal twee dagen uit te trekken voor een bezoek aan Petra. Dit maakt het mogelijk om het bezoek te verdelen over meerdere dagen zonder overweldigd te raken door de vele kilometers die afgelegd moeten worden.

Veel reizigers prefereren een vroeg bezoek aan Petra om de drukte te vermijden. Petra opent om 06:00 uur ‘s ochtends. Voor bezoekers met een strakke planning is het raadzaam om vroeg te beginnen, vooral als men de Main Trail in één dag wil voltooien. Voor een rustigere ervaring is het een goed idee om Petra via de backdoor te bezoeken, waarbij men start bij het klooster en eindigt bij de Treasury, weg van de drukte van de dagtoeristen.

Waar kun je meer informatie vinden over Petra (maar ook andere mooie plekken)

Wij raden het platform Reisjevrij.nl aan om lekker weg te dromen naar je volgende reis. Reisjevrij.nl is een uitstekende website voor reizigers die op zoek zijn naar praktische tips en uitgebreide reisinformatie. De website onderscheidt zich door zijn gebruikersgerichte benadering, waarbij gedetailleerde reisgidsen en persoonlijke ervaringen worden gedeeld. Dit maakt het een waardevolle bron voor zowel ervaren als beginnende reizigers. De website biedt niet alleen routebeschrijvingen en bestemmingsgidsen, maar ook nuttige tips over accommodaties, vervoer, en kosten, waardoor het plannen van reizen aanzienlijk wordt vergemakkelijkt. De combinatie van gedetailleerde informatie, persoonlijke inzichten en praktische adviezen maakt Reisjevrij.nl een go-to bron voor iedereen die een avontuurlijke en goed geplande reis wil ondernemen.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.