Tips voor een knusse loungehoek in de tuin

Het is heerlijk om een plek in de tuin te hebben waar je helemaal tot rust komt. Niet alleen na een dag lang werken is het lekker om neer te ploffen onder het genot van een drankje. Ook op je vrije dagen wil je een gezellig plekje in de tuin hebben om te relaxen. Lekker languit liggen en helemaal niets doen. Wie wil dat nou niet? Een loungehoek is de perfecte uitkomst. Even uitrusten van alle hectiek om je heen. Benieuwd hoe je een knusse loungehoek creëert? Lees dan snel verder.

Maak een moodboard

Start met het maken van een moodboard. Dit hoeft geen knutselmiddag te worden waarbij je alle mooie plaatjes uit tijdschriften knipt. Ga online aan de slag en maak bijvoorbeeld een bord aan op Pinterest. Denk van tevoren goed na voor welke kleuren en materialen je wilt gaan. Kies voor maximaal drie kleuren wanneer je voor een rustige uitstraling gaat. Naast de kleuren moet je goed nadenken over de keuze van bepaalde materialen. Doe vooraf goed research naar de materialen voor het tuinmeubel maar ook de accessoires. Niet alle materialen kunnen buiten staan en het is jammer dat je loungehoek na een jaar alweer aan vervanging toe is.

Zorg voor comfort

Nu je moodboard af is, is het tijd om je favorieten in te slaan. Het tuinmeubel vormt de basis voor je loungehoek. Wil jij languit liggen op een loungeset of zit jij comfortabeler in een loungestoel? Ga een keer proefzitten zodat je zeker weet in welk meubel jij ultiem relaxed. Want wanneer de loungeset in de tuin niet lekker zit, ga je waarschijnlijk nooit in je knusse loungehoek zitten. Wees daarom kritisch en ga voor een comfortabele zithoek. Een hoek loungeset is een voor de hand liggende optie. Kijk afhankelijk van de ruimte ook eens naar losse loungestoelen met voetenbank of twee banken tegenover elkaar.

Denk aan voldoende schaduw

Je wilt zowel overdag als ’s avonds genieten van je loungehoek. Vaak is het tijdens de warme zomerdagen erg warm in je tuin. Door de warmte van de zon en het gebrek aan wind is je loungehoek niet de ideale plek om te zitten. Creëer daarom schaduw door middel van een parasol of een schaduwdoek. Een parasol is makkelijk te verplaatsen zodat je altijd de gewenste schaduw hebt. ’s Avonds klap je de parasol makkelijk in of je laat hem open staan en hangt er sfeervolle verlichting onder.

Verwarm de loungehoek

De zomerdagen in Nederland zijn overdag vaak warm. In de avonden koelt het daarentegen snel af. Wil jij tijdens de frisse zomeravonden ook heerlijk genieten in je knusse loungehoek met een lekker drankje? Zorg dan voor voldoende warmte in de loungehoek met bijvoorbeeld terrasverwarmers. Ook een vuurkorf of vuurtafel geeft de nodige warmte af en zorgt voor veel sfeer in de tuin. Met deze warmtebronnen is het genieten tot in de late uren.

Knusse decoratie en accessoires

Een knusse loungehoek is niet compleet zonder de nodige decoratie en accessoires. Denk hierbij aan sierkussens voor op de loungeset maar ook bijzettafels met vaasjes en allerlei planten. Kies voor sierkussens in de kleuren van je moodboard. Ga voor verschillende patronen en formaten voor een speels effect. Zet vervolgens een mooi dienblad op de loungetafel met een vaas en planten. Voor extra sfeer kunnen waxinelichtjes en buitenverlichting niet ontbreken.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.