Wat zijn de perfecte bloemen voor een rouwboeket?

Wanneer iemand een dierbare is verloren, wil je misschien een teken geven dat je aan diegene denkt. Misschien is het ook wel iemand die dicht bij jou staat. Dan kun je een rouwboeket geven aan de nabestaande(n). In sommige gevallen stuur je dit naar het huis van de nabestaande(n), maar het kan ook bij een begrafenis ingezet worden. Dan stuur je een rouwboeket naar het uitvaartcentrum. We vertellen je meer over de soorten en kleuren bloemen en het laten bezorgen van een rouwboeket.

De perfecte bloemen?

De perfecte bloemen voor een rouwboeket zijn niet eenduidig. Er zijn meerdere gangbare bloemen die vaak worden ingezet in een rouwboeket en die altijd een veilige keuze zijn. Soms wordt er in de rouwkaart specifiek gevraagd om een bepaald soort bloemen. Dat zijn dan voor die uitvaart de perfecte bloemen. Bloemen voor een rouwboeket kunnen allerlei bloemen zijn. Veelal wordt gekozen voor lelies of rozen. Daar zit je dus altijd goed mee in een rouwboeket. Maar ook chrysanten of anjers zijn goede keuzes voor rouwbloemen. Chrysanten symboliseren bijvoorbeeld de dood, geheel toepasselijk voor een rouwboeket.

De kleur van de bloemen

Veel bloemen komen in meerdere kleuren. Behalve de keuze voor het soort bloemen zul je dus ook moeten nadenken over de kleur van de bloemen. Voor rouwboeketten is wit een veilige keuze. Witte bloemen zijn eigenlijk altijd goed, ook als het geen lelies, anjers, rozen of chrysanten zijn. Maar ook wat kleur betreft kunnen er specifieke wensen zijn voor het rouwboeket. Bijvoorbeeld bloemen in de favoriete kleur van de overledene. Of misschien had de overledene wel een favoriete soort bloem in een bepaalde kleur en is dat gewenst voor het rouwboeket.

Bloemen laten bezorgen

Je kunt rouwbloemen meenemen naar de uitvaart. Misschien ben je niet aanwezig op de uitvaart, om wat voor reden dan ook, maar wil je wel een rouwboeket sturen naar de nabestaande of nabestaanden. Dan kun je rouwbloemen laten bezorgen bij hen thuis. Vaak worden rouwbloemen ook bezorgd bij het uitvaartcentrum. Zij zorgen dan dat de rouwboeketten tijdens de uitvaart mooi ingezet kunnen worden. De richtlijnen hiervoor worden meestal aangegeven op de rouwkaart.

Symboliek van bloemen

Wat ook de bedoeling is van de rouwbloemen, het is goed om je bewust te zijn van de symboliek van de bloemen. Misschien weet de ontvanger hier zelf niet eens iets van, maar je wil wel dat je de juiste boodschap geeft met je rouwbloemen. Elke soort bloem staat symbool voor dingen, maar ook kleuren hebben symboliek. Zo is rood bijvoorbeeld symbool voor de liefde, paars voor spiritualiteit en wit voor onschuld.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.