Hoe werkt een zorgvergelijker? 

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Maar je hebt zelf de keuze om te kijken bij welke verzekering je ook daadwerkelijk wilt zitten. Hierdoor je kun je letten op zaken die jij belangrijk vindt voor jouw zorgverzekering. In deze blog vertellen we jou graag meer over hoe een zorgvergelijker werkt. Lees je mee? 

Een zorgverzekering vergelijken? Je kan 10 websites bezoeken van verzekeraars en ze zo handmatig met elkaar vergelijken. Maar wat veel mensen doen, is een zorgverzekering vergelijken op basis van een zorgvergelijker. Dit is vaak een website waar je verschillende zorgverzekeringen bij elkaar kunt vinden. Maar een zorgvergelijker doet eigenlijk nog veel meer. 

Een zorgvergelijker helpt jou namelijk met het vinden van een zorgverzekering dat past bij jouw situatie. Daarom is de basis van een goede zorgvergelijker altijd jouw persoonlijke situatie. Dit kunnen kleine dingen zijn, denk bijvoorbeeld aan verzekerd zijn voor een nieuwe bril of lenzen. Maar het kan ook zijn dat jij meer hulpbehoevend bent en daardoor meer zorg nodig hebt. Heb je een kinderwens? Ook dan is het goed om te letten op je zorgverzekering. 

Welke stappen doorloop je bij een zorgverzekering?

Allereerst is het goed om te vertellen dat je niet het hele jaar door een zorgverzekering kunt afsluiten. Dit is namelijk alleen in de maand december nodig. Je kijkt dus altijd naar de zorgverzekering voor het jaar erop. Mocht zo zijn dat je via een zorgvergelijker een andere zorgverzekering hebt gevonden dan kun je heel gemakkelijk je verzekering overzetten. Je vult al je persoonlijke gegevens in en vervolgens zorg je nieuwe zorgverzekering ervoor dat je oude zorgverzekering wordt stopgezet. Je hebt altijd tot uiterlijk 31 januari hier de tijd voor. Doe je dit niet? Dan blijf je verzekerd bij je oude verzekering. 

Het is dus goed om te onthouden dat je maar één keer per jaar kunt overstappen van zorgverzekering. 

Waarom overstappen van zorgverzekering?

Misschien is de meest gestelde vraag toch wel de vraag: waarom overstappen van zorgverzekering? Allereerst is het belangrijk dat je weet dat overstappen van zorgverzekering ervoor kan zorgen dat je jaarlijks heel veel geld bespaard. Hoe komt dat? Dat komt enerzijds omdat zorgverzekeringen jou in december proberen te verleiden om over te stappen. Je kan dus keuzes maken op basis van de goedkoopst prijs of de mooiste deal. Maar anderzijds is het ook goed om met enige regelmaat je zorgverzekering te controleren. Heb je nog een aanvullende zorgverzekering nodig? Of misschien toch niet? Jaarlijks kijken kan er dus voor zorgen dat je een zorgverzekering hebt die simpelweg beter bij je past.  

En wist je dat als je jouw zorgverzekering in één keer betaald per jaar, je ook meer korting krijgt op het totaalbedrag. Dat is dan toch ook wel fijn!

Wil je hier nu meer over weten? Bekijk dan even deze video!