Hoe vaak gun jij jezelf een luxe cadeau?

Wat voor type ben jij? Vind jij dat geld moet rollen, en geef je het iedere maand meteen weer uit zodra het binnen is gekomen? Of ben je juist meer een spaarzaam type, en geef je liever niet meer uit dan echt noodzakelijk is? Je weet tenslotte nooit wat de toekomst je zal brengen, en wat extra geld achter de hand hebben is altijd verstandig. Een vraag die in het verlengde hiervan ligt, is hoe vaak je jezelf een luxe cadeau doet. Doe jij dat wel eens? En zo ja, hoe vaak? Alleen op heel bijzondere momenten, minder dan eens per jaar. Of eigenlijk best regelmatig, gewoon, omdat je vindt dat je het verdient.

Wat is een luxe cadeau?

Om te bepalen hoe vaak jij jezelf een luxe cadeau geeft, is het goed om eerst even vast te stellen wat we hier nu eigenlijk onder verstaan. Luxe is iets dat je eigenlijk niet per se nodig hebt, maar wel fijn vindt om te bezitten. Dat kan gaan om iets waar je ook best zonder kan in het algemeen, een leuk gadget bijvoorbeeld, of een extravagante hoed. Maar het kan ook iets zijn dat je wél echt nodig hebt, een tas of een zonnebril, bijvoorbeeld, maar dan in een luxere uitvoering. Om je spullen te vervoeren heb je wel een tas nodig, maar dat hoeft niet per se een luxe exemplaar te zijn; een tas van een tientje volstaat ook.

Luxe artikelen hebben we dus niet per se nodig, maar vinden we wel fijn om te hebben. Omdat we ze mooi vinden, of van een betere kwaliteit dan goedkopere exemplaren. Maar ook om ze te showen, laten we eerlijk zijn. We weten allemaal dat dure tassen dames in katzwijm kunnen laten vallen, en tja, hoe lekker is het dan dat jij trots met een exemplaar rond kunt lopen? En om het voor jezelf toch een beetje te verantwoorden: er is niets mis mee om verschillende modellen tassen in huis te hebben. Een grote shopper wanneer je veel spullen met je mee moet zeulen, een leuke crossbody tas als je je handen en armen vrij wilt hebben, en een mooie clutch voor bijzondere gelegenheden.

Jezelf een cadeau gunnen

Jezelf af en toe verwennen is leuk, je mag jezelf best zo nu en dan belonen en iets moois kopen. Dat kan iedere maand zijn, als je het kunt missen, maar ook met een wat lager budget kun je zo nu en dan best iets bijzonders kopen. In dat geval zal je er misschien even voor moeten sparen, maar dat maakt de aankoop daarna alleen maar extra bijzonder.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.