Hoe reis je in 2022 met jouw vaper?

Natuurlijk heb je het recht om jouw vaper mee te nemen op reis. Het vliegtuig nemen met een vaper is toegestaan, maar alleen als je jezelf aan de regels houdt. Dit betreft met name het vervoer van batterijen en e-liquids. Ook moet je weten dat sommige landen roken verbieden. Mensen die betrapt worden op vaping kunnen zelfs tot gevangenisstraf veroordeeld worden en hun vakantie achter de tralies beëindigen.

Je wilt natuurlijk niet in de problemen komen wanneer je jouw favoriete Magic Vaporizers meeneemt op vakantie. Het kan daarom verstandig zijn om eerst de regels van de luchtvaartmaatschappij of het land waar je naartoe gaat te controleren, voordat je vertrekt. Maar daarvoor willen we jou zelf nog een aantal tips geven, zodat je optimaal kunt genieten van jouw welverdiende vakantie.

We vertellen je hieronder hoe je in 2022 het beste met jouw vaper kunt reizen. Wij gingen op onderzoek uit en geven je een aantal tips en trickets die je zonder twijfel moet weten, voordat je het vliegtuig instapt.

Vapers in het vliegtuig: wat zijn de regels?

Het is toegestaan om te reizen, het vliegtuig te nemen of naar een luchthaven te gaan met een vaper. Vergeet echter niet dat een vaper elektronisch is. Daarom gelden er strenge regels die je voor je eigen veiligheid moet naleven.

Hier is een lijst van regels die je moet volgen wanneer je met jouw vaper per vliegtuig reist:

  • Vaping in de cabine is niet toegestaan;
  • Twee batterijen of accu’s zijn toegestaan;
  • Batterijen of accu’s mogen niet in het ruim worden vervoerd;
  • Het is verboden om je vaper in de cabine op te laden;
  • Je mag slechts 1 liter vloeistof meenemen;
  • Je mag e-liquids meenemen in het ruim en in de cabine.

Natuurlijk is vaping in de cabine totaal verboden. Je mag andere reizigers niet lastig vallen met jouw damp. Een tip: probeer niet vals te spelen door je in het toilet te verstoppen. Zelfs als je een vaper op het toilet gebruikt, kan de damp worden gedetecteerd en uiteindelijk worden gezien.

Goed om op te letten als je reist: in theorie is vaping niet verboden op luchthavens. Vaak kun je jouw vaper gebruiken in de daarvoor bestemde rookruimte. Let altijd even goed op waar de deze ruimte zich bevindt, zodat je niet in de problemen komt.

Batterijen meenemen in het vliegtuig

Als algemene regel geldt dat luchtvaartmaatschappijen zeer voorzichtig zijn met het vervoer van batterijen. Je kunt alleen lithiumbatterijen met een capaciteit van minder dan 32.000 mAh voor 5 volt in de cabine meenemen. Als je een kleine vaper en een batterij met weinig mAh hebt, kun je met jouw vaper vliegen.

Om 32.000 mAh te bereiken, moet je een grote reserve aan batterijen hebben. Wees daarom voorzichtig als je jouw computer of een ander apparaat met een batterij bij je draagt.

Het wordt aanbevolen om je vaper niet op te laden tijdens de vlucht. Sommige maatschappijen staan toe dat kleine batterijen tijdens de vlucht worden opgeladen. Dit kan natuurlijk niet tijdens het opstijgen of landen.

Het is toegestaan om maximaal twee vaping batterijen meet te nemen in de cabine. Dergelijke apparaten mogen zich echter niet in het ruim bevinden. Probeer niet vals te spelen, want je bagage kan onder de loep worden genomen.

Mag je reizen met vloeistof voor een vaper?

Het is toegestaan om met het vliegtuig te reizen met flesjes vloeistof, bedoeld voor je vaper. Reizigers mogen van de luchtvaartmaatschappijen gemiddeld tot 1 liter vloeistof meenemen. Deze moeten in een doorzichtig plastic zakje worden gedaan. De flessen mogen niet meer dan 100 ml bevatten. Dit geldt ook voor e-liquids.

Ook je shampoo, tandpasta of crème worden beschouwd als vloeistoffen. Het totale volume mag niet meer dan 1 liter bedragen. Houdt hier dus rekening mee wanneer jij jouw koffers inpakt.

Vloeistoflekkage in het vliegtuig

Wanneer de luchtdruk verandert, zet de lucht uit en duwt de vloeistof van de vaper in de richting van de weerstand. Als gevolg daarvan zal je tank, als hij te vol of zelfs maar halfvol is, overlopen door de luchtstromen. Hierdoor kan de vaper gaat lekken.

Om dit ongemak te voorkomen, is de beste oplossing om de tank van je vaper niet te vullen voordat je het vliegtuig neemt. Hetzelfde geldt voor alle activiteiten waarbij een verandering van druk optreedt, zoals skiën. De truc is om hem bijna helemaal leeg te maken, zodat er alleen een bodempje overblijft om te voorkomen dat de verstuiver uitdroogt. Dit houdt de katoenen lont vochtig.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.