Zo kies je originele wanddecoraties

Een van de beste manieren om van je huis een thuis te maken, is door wat persoonlijke accenten aan te brengen.  Of je nu graag ruimte wilt maken voor je eigen memobord, tijdschriftenrek, een fotocollage of een mooi wandkleed, geef je muur de uitstraling die je wil! Met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn te beslissen welke voor jou de juiste zijn. We helpen je graag op weg!

Houd rekening met de muurruimte

Bij het kiezen van originele wanddecoraties zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Houd eerst rekening met de grootte van de ruimte en met de hoeveelheid muurruimte die je hebt om mee te werken. Als je een grote en lege muur hebt, zul je waarschijnlijk voor iets meer opvallender willen kiezen, zoals een groot schilderij of je kunt een foto collage maken. Aan de andere kant, als je maar een klein stukje muur hebt, dan kan een meer minimalistische aanpak en fijnere optie voor jou zijn.

De stijl van je (t)huis

Wist je dat je interieur vaak laat zien wie je bent? Tenminste, als je weet wat de stijl is die bij jouw persoonlijkheid past! Hoe je huis er ook uitziet, het is belangrijk dat je deze matcht met je wanddecoraties. Ga je voor een meer traditionele uitstraling? Dan zijn klassieke schilderijen of foto’s misschien de juiste weg. Als je echter een meer eigentijdse uitstraling nastreeft, dan kunnen abstracte kunst of metalen sculpturen, zoals foto op glas de juiste keuze zijn. Uiteindelijk is de beste manier om originele wanddecoraties te kiezen, om je fantasie de vrije loop te laten en iets te kiezen dat je persoonlijke gevoel weerspiegelt!

Het juiste kleurenpalet

Nu je weet hoeveel ruimte je hebt én je de stijl van je huis hebt bepaald, is het goed om de kleuren te bepalen. Misschien bestaat je huis uit basic kleuren zoals naturel, grijs- en wit accenten óf juist uit de warme kleuren waardoor je een industriële stijl nastreeft. Dit zal je helpen je keuzes te vereenvoudigen en aankleding te vinden die je bestaande inrichting aanvullen. Wees niet bang om te experimenteren! Wees niet bang om iets nieuws of iets anders te proberen. Het toevoegen van wanddecoratie aan je muren kan een geweldige manier zijn om elke kamer net wat extra pit te geven, dus veel plezier en wees creatief!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.