Alle benodigde badkamermeubels op een rijtje

Wanneer het gaat om badkamermeubels, moet je prioriteiten stellen. Vaak is een badkamer namelijk een van de kleinere ruimtes in huis. Daarnaast zit je vast aan ingewikkelde constructies en leidingen. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste badkamermeubels kiest. In dit artikel lees je welke badkamermeubels niet mogen ontbreken en geven we je de ideale tip. Daarnaast lees je hoe je de fontein in het toilet netjes af kunt werken met een fonteinkast.

Houd je badkamer netjes met een badkamerkast

We houden de badkamer graag strak en opgeruimd. Niemand houdt van rondslingerende handdoeken en shampooflessen. Een badkamerkast mag dan ook niet ontbreken. Wie alleen woont kan uit de voeten met een kleine kolomkast. Voor een groter gezin kies je voor een dubbele kolomkast met softclose. Hierdoor sluit de deur zacht en kan het hele gezin rustig verder slapen, wanneer je ’s morgens vroeg een handdoek pakt. Voor elke stijl is er wel een badkamerkast te vinden. Je kunt namelijk kiezen voor kleuren zoals eiken, zwart, wit en matzwart. Wil je het eens helemaal anders doen? Kies dan voor een unieke open badkamerkast. Deze kasten passen perfect in een industriële badkamer en zijn zowel op te hangen als staand te plaatsen.

Deel de badkamer praktisch in met een wastafelmeubel

Naast de badkamerkast is een wastafelmeubel een van de badkamermeubels die niet mag ontbreken in een badkamer. Net als in een badkamerkast, berg je in een wastafelmeubel alles netjes op. Daarnaast werkt het de leidingen van de wastafel netjes weg. Afhankelijk van de grootte van je badkamer, kies je voor een enkel of dubbel wastafelmeubel. Op een dubbel wastafelmeubel plaats je twee wastafels of waskommen. Wanneer je een wastafelmeubel kiest zonder wastafels, is deze ook te gebruiken als onderkast of dressoir. Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor een zwevend wastafelmeubel. Hierdoor houd je de vloer vrij en oogt je badkamer optisch groter.

Tip: plaats ambianceverlichting tussen het wastafelblad en het wastafelmeubel en creëer een extra luxe uitstraling.

Werk je fontein netjes af met een fonteinkast

Meubels zijn niet alleen nodig in de badkamer, maar ook in het toilet. Pas de stijl van het toilet aan op de stijl in de badkamer en kies voor een bijpassende fonteinkast. Hiermee werk je de fonteinset in het toilet netjes af en vormt al het sanitair in je woning een mooi en groot geheel. Met een fonteinkast werk je niet alleen alle leidingen netjes weg. Je kunt er ook gastendoekjes en toiletrollen in opbergen. Hierdoor krijgt je toilet een strak en opgeruimd uiterlijk.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.